Murín podáva trestné oznámenie na Matoviča, Hegera, Mikulca a Naďa! Za čo?
17 | 09 | 2021 I Petra Demková

Spisovateľ Gustáv Murín sa odhodlal k vážnemu kroku. V blogu oznamuje, že podal na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na štyroch koaličných politikov.



Sme svedkami rozkladu právneho štátu

Svoj krok ozrejmil spisovateľ a zároveň doktor prírodných vied v blogu.

„Priatelia, sme svedkami takého rozkladu právneho štátu, aký sme ešte nezažili. Nezabúdajme, že ako v prípade komunistov, aj táto „koalícia zmeny k zlu“ môže prežiť len zastrašením občanov pri odďaľovaných voľbách, ak ich vôbec (pod zámienkou covid-pandémie) pripustia. Preto treba konať hneď!“ myslí si spisovateľ.

„Len si stručne pripomeňme, že táto koalícia plagiátorov na čele s psychicky labilným jedincom menom Igor Matovič pred voľbami jačala, že nechce politické ovplyvňovanie vyšetrovaní a chce Polícii „rozviazať ruky“.
Všetko začalo Jánom Kuciakom a jeho snúbenicou

Pritom štandardnú funkciu Orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) potvrdilo promptné vyšetrenie a obvinenie vinníkov vraždy novinára Kuciaka a jeho snúbenice. Vyšlo tak najavo, že s nimi spolčenou žltou tlačou naznačovaná politická objednávka tejto dvojnásobnej vraždy bola falošnou stopou, ktorá tejto „koalícii zmeny k zlu“ mala napomôcť k volebnému víťazstvu,“ myslí si Murín.

Podľa spisovateľa vzápätí sa začala príprava na politické procesy na základe vykonštruovaných „svedectiev“ univerzálnych kajúcnikov. „Ich prvou obeťou sa stal generál Milan Lučanský. A teraz, keď si Generálna prokuratúra, Inšpekcia MV SR a príslušné súdy plnia svoju povinnosť, začínajú verejne vyhlasovať Matovič, Heger a Nagy, že s tým musia oni urobiť poriadky.

Blanár: "Vládna koalícia znefunkčňuje rokovanie NR SR"
Počuli ste niekoho z vládnej koalície a najmä od jej poslancov parlamentu pripomienku k 173. výročiu založenia prvej Slovenskej národnej rady? Zjavne nie. Boj o koaličné korytá sa však nedá prepočuť. A k tomu - koaličný (bez)vládny chaos. Ten... Čítať ďalej
17 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Strácajú nervy

Inými slovami, keď si uvedené OČTK plnia svoju povinnosť bez ich politickej objednávky, nielen Matovič s Hegerom a Nagym strácajú nervy a začínajú verejne vyhlasovať, že do konkrétnych káuz mienia politicky zasiahnuť až po obmedzenie právomocí odrazu nepohodlného generálneho prokurátora! To je protiústavná činnosť, ktorej sa musíme všetci včas postaviť!“ hnevá sa Gusto Murín.

„Verejným podaním tohto Trestného oznámenia zároveň vyzývam statočných občanov Slovenskej republiky, ktorým záleží, aby oni a ich deti žili v právnom štáte, aby sa k tomuto oznámeniu pridali, prípadne ho rozšírili o ďalšie im známe skutočnosti protiprávneho konania týchto osôb a zaslali urýchlene na Generálnu prokuratúru, kým ešte môže rozhodovať slobodne,“ dodal spisovateľ kníh o Mafii.
Text trestného oznámenia zverejnil

Vo svojom blogu zverejnil aj text trestného oznámenia, ktoré podal. Celé si ho môžete prečítať TU. Oznámenie smeruje na generálnu prokuratúru a vec podania je: Podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa podľa § 326 odst.  1 písm. a), ako  aj odst.  2 písm. c), v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti  podľa § 344 odst.  1 písm. b).

V závere podania adresuje Žilinkovi Murín ešte tieto slová:

„Vážený pán generálny prokurátor, v týchto doslova chvíľach ide o obranu právneho štátu, ako ho predstavuje Vami vedená Generálna prokuratúra SR, Inšpekcia MV SR a príslušné súdy. Verím, že moje Trestné oznámenie bude podnetom na dôkladné vyšetrenie, či uvedené osoby nie sú organizovanou skupinou, ktorá sa zmocnila výkonných funkcií štátu, aby ich zneužila pre svoje vlastné politické ciele a to aj účelovým deformovaním zákonov a právnych úprav v riadnom trestnom konaní. Tiež pripúšťam, že by táto skupina mohla mať svojich ďalších komplicov (napríklad aj medzi vybranými novinármi šíriacimi tejto skupine napomáhajúcimi konšpiračnými teóriami, hoaxami, či účelovými dezinformáciami), spolu s ktorými vykonávajú protiústavnú činnosť, čo už napĺňa trestný čin Úklady proti Slovenskej republike podľa Zákona č. 300/2005 (Trestný zákon) § 312.“

Roman Michelko: Nič nie je rozhodnuté, policajné zložky sa pripravujú na ofenzívu
Roman Michelko, na portáli Veci verejné, hodnotí zatknutie elitných vyšetrovateľov Jána Čurillu a Pavla Ďurku. A ako bonus aj zatknutie dočasného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Scholza vlastnými ľuďmi z inšpekcie. Ide podľa neho o znak... Čítať ďalej
16 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová