Boris Kollár sa chystá na zásadné vyhlásenie k situácii v polícii. Tá je mimoriadne vážna
17 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Doslova vojna v policajných zložkách, kde jedni zatýkajú druhých už prerástla do takých obludných rozmerov, že sa ňou „smrteľne“ vážne zaoberajú aj koaliční politici a dokonca i bezpečnostná rada nášho parlamentu.


Takúto „vojnu“ v polícii Slovensko vo svojej novodobej histórii ešte nemalo. Kto má pravdu je pre laika posúdiť iba veľmi ťažké a tento rébus sa pokúšajú vylúštiť už aj koaliční poslanci. Ako informuje portál 1.pluska.sk, dnes poskytne zásadné stanovisko predseda parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár.
Odborná pracovná skupina má riešiť obnovu dôvery v právny štát

O tom, že situácia v polícii je viac ako napätá dne už nepochybuje nikto. Boje o tom na čej strane je pravda prebiehajú už dlhší čas i medzi koalíciou a opozíciou, ba dokonca aj vnútri samotnej koalície. Po včerajšom zasadnutí bezpečnostnej rady prišiel premiér Eduard Heger s reakciou na „mimoriadne znepokojujúci“ vývoj v orgánoch činných v trestnom konaní, ktorou bol vznik odbornej pracovnej skupiny. Tá má, podľa neho, riešiť obnovu dôvery v právny štát. Zasadať má nepretržite od pondelka 20.9. a pre vládu a parlament pripraví návrhy zmien pre zlepšenie fungovania bezpečnostných zložiek. Budú v nej zástupcovia súdov, prokuratúry, ministerstiev a ďalších inštitúcií podľa štatútu bezpečnostnej rady. Mimoriadne vyhlásenie dá dnes aj predsedu Národnej rady Boris Kollár spoločne s členmi poslaneckého klubu hnutia Sme rodina.

Peter Kovařík: Situácia medzi NAKA a inšpekciou sa začína vyhrocovať a naberať nebezpečný smer
Prví zatýkajú druhých, druhí tretích a tretí prvých. O kom je reč? Nuž o NAKA, SIS a policajnej Inšpekcii. Iba pred niekoľkými dňami sa otvorene hovorilo o vojne v polícii, ktorú šéf rezortu vnútra Roman Mikulec odmietol. Dnes sa pokúšal situáciu... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik