Danko: Doktor Sabaka pre Slovensko v kontexte osobnosti Jozefa Miloslava Hurbana neurobil nič
16 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zdá sa, že z odovzdávania cien Jozefa Miloslava Hurbana sa stalo niečo viac politické ako záslužné. Veď ako si inak vysvetliť, že toto ocenenie dostal aj lekár Peter Sabaka, ktorý svojimi vyjadreniami o Covide a očkovaní Slovákov doslova rozhádal a rozdelil na dva tábory.


Vyjadrenia doktora Sabaku už kritizovali mnohí „neutrálni“ politici či lekári. Aj on svojimi vyjadreniami na adresu tých, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať prispel k polarizácii Slovenska a rozdeleniu ľudí na tých dobrých, ktorí sa dali zaočkovať, a zlých, ktorí to z najrozličnejších príčin odmietajú. Šéf SNS Andrej Danko v statuse kritizuje udelenie ceny práve tomuto človeku a prezradil tiež, že on osobne odmietol účasť na odovzdávaní cien Jozefa Miloslava Hurbana.
Sabaka je človek, ktorý v poslednom období polarizuje spoločnosť

„Jedným z ocenených cenou Jozefa Miloslava Hurbana má byť doktor Sabaka. Doktor Sabaka je človek, ktorý v poslednom období polarizuje spoločnosť,“ vysvetlil Danko a dodal, že minulý rok predseda Národnej rady ocenil cenou Hurbana aj ministra Budaja, ktorý túto cenu predtým verejne kritizoval, ba 25-tisíc eur, ktoré Budaj dostal, odmietol dať na verejnoprospešné účely.

„Dnes Boris Kollár, ktorý nepochopil podstatu ceny Jozefa Miloslava Hurbana, odovzdáva túto cenu doktorovi, ktorý pre Slovenskú republiku v kontexte osobnosti Jozefa Miloslava Hurbana neurobil nič,“ čertí sa šéf národniarov a oznamuje, že on, ako predseda SNS, sa na protest proti udeľovaniu týchto cien ľuďom, ktorí si takéto ocenenie nezaslúžia, nezúčastní ani ocenenia, ani stretnutia či slávnostného obedu.



„Vyzývame Borisa Kollára, aby sa nesprával v pozícii predsedu Národnej rady Slovenskej republiky ako v súkromnom podniku. Cena Jozefa Miloslava Hurbana bola určená osobnostiam, ktoré prispejú vývoju v slovenskej ústavnosti a práva. Nikdy nemala konkurovať cenám, ktoré odovzdáva prezidentka Slovenskej republiky s prierezom celej spoločnosti,“ vysvetľuje šéf národniarov.

„Boris Kollár tak, ako nezvládol návštevu pápeža, ktorú zneužil na súkromnú návštevu svojej rodiny, nezvláda ani výber ocenených. Sabaka je človekom, ktorý argumentačne v téme, ktorej sa venuje dlhodobo zlyháva a jeho prínos pre slovenskú spoločnosť nie je hodný najvyššieho ocenenia Národnej rady Slovenskej republiky,“ uzatvára svoj status šéf národniarov Andrej Danko.

"Pellegrini sa stal tak namyslený, že nerokuje s nikým," tvrdí Andrej Danko
V rozhovore skritizoval každú stranu, ale najviac stranu Petra Pellegriniho, Hlas a stranu Borisa Kollára, Sme Rodina. Na druhej strane tvrdí, že s každou stranou vie nájsť prienik. Koalíciu si vie predstaviť so stranou SMER - SD a so stranou KDH.... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová