Vojnu policajtov začala NAKA a špeciálny prokurátor Lipšic, píše Dag Daniš
14 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Dag Daniš zrekonštruoval udalosti za posledný rok a v najnovšom komentári v denníku Postoj hodnotí vojnu policajtov. V tej sa už laická verejnosť môže pomaly aj strácať. Kto, s kým, kde a prečo zodpovedať bežný občan dokáže iba ťažko. Daniš píše, že hlavným motívom SIS a inšpekcie nie je chrániť Smer ale chrániť samých seba. Daniš predpokladá, že inšpekcia po údere na vyšetrovateľov môže udrieť aj na Lipšica, či Kysela.


Daniš si myslí, že tzv. vojnu policajtov začala NAKA a špeciálny prokurátor Lipšic. Oprávnene, tvrdí Daniš, pretože podľa neho viacerí svedkovia potvrdili, že v štruktúrach polície pracovala organizovaná skupina bödörovcov. "Jej metódami malo byť vydieranie, výpalníctvo, predávanie rozhodnutí NAKA či stíhanie nepohodlných," píše Daniš v denníku Postoj.

Daniš tvrdí, že potom, ako inšpekcia dovolila udrieť pre podozrenia zo zneužívania právomoci a manipulácie vyšetrovania na vyšetrovateľov, tak sa nemusí zastaviť ani pred prokurátormi ako Lipšic či Kysel. A upozorňuje na obavy, ktoré presne z tohto kroku kolovali už v lete, keď prokurátori tvrdili, že ich sleduje SIS a hrozí im zadržanie, aby nemohli vyšetrovať veľké kauzy.
Druhý vojnový front otvorilo zadržanie Pčolinského

Potom, ako zadržali Vladimíra Pčolinského, sa podľa Daniša otvoril ďalší vojnový front. A už nešlo iba o ľudí prepojených na Smer, Hlas, ale aj o človeka, ktorý je previazaný s hnutím strany Sme rodina. Zadržanie sa nedialo zo dňa na deň. SIS ešte predtým podľa Daniša pracovala na prokurátoroch Úradu špeciálnej prokuratúry a na kajúcnikoch a podsúvali informácie policajnej inšpekcii.

Daniš si myslí, že v lete, keď vzrástli obavy o zadržanie Lipšica a Kysela a inšpekcia začala konať, policajný prezident Kovařík zasiahol, zrejme z obavy, že komando ide po Lipšicovi a vyšetrovateľovi NAKA, Čurillovi. V skutočnosti ale išlo o iné.

Kde sú ovce, tam je vlna. Kde je Mikas, tam sú testy
Vraví sa, že štatistické údaje sa dajú ohýbať tak, ako si želáme vysvetľovať ich význam. Ak ide o propagandu, dalo by sa povedať, že sa nás pokúša niekto podvádzať. napokon, posúďte sami. Je normálne porovnávať vývoj chorobnosti za mesiac s vývojom... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Po vykopaní zákopov sa začal boj zblízka

Zákopy sa vykopali. "Na jednej strane zákopov bola NAKA s tímom Očistec a Úradom špeciálnej prokuratúry. Na druhej boli SIS, inšpekcia a generálna prokuratúra," píše Daniš a boj sa podľa neho začal zblízka.

Unikli dokumenty, ktoré hovorili o organizovanej zločineckej skupine, ktorej členmi majú byť Santusová, Zurian, vyšetrovatelia, dokonca aj SIS-kár, ktorí mali pracovať na rozkladaní vyšetrovania. "Dokonca sa objavovali aj neoverené „informácie," že má byť stíhaný generálny prokurátor Žilinka, píše Daniš.

Manželka generála Lučanského zverejnila list, ktorý však k nemu nedorazil
"Je mi naozaj ťažko písať za predstavy, že tento list otvárajú cudzie ruky, ale ináč to asi nejde. Úmyselne nepíšem otázniky, lebo nečakám odpoveď. Takže dnes začnem radšej básňou. Istota...". Manželka generála Milana... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Motívom SIS a inšpekcie nie je chrániť Smer, ale chrániť samých seba

"Včera ráno zadržali vyšetrovateľov z tímu Očistec a postúpili tak na dostrel k Lipšicovi a špeciálnej prokuratúre, ktorá spolupracuje s NAKA na vyšetrovaní korupčných káuz," vysvetľuje Daniš. Lipšic podľa Daniša tvrdí, že SIS, inšpekcia a generálna prokuratúra sa snažia zastaviť vyšetrovanie veľkých káuz a že pracujú v záujme Smeru a Hlasu.

Daniš tvrdí, že to prvé platí, to druhé ale nie, pretože hlavným motívom SIS a inšpekcie nie je chrániť Smer, ale chrániť samých seba.

Babráci privádzajú spoločnosť na pokraj rozkladu! (gen. Pavol Macko)
Komentár generálporučíka Pavla Macka (Facebook) Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič