Volodin: Európa je v ohrození! Ak nechce byť zatiahnutá do vojny, mala by si dať pozor na Zelenského
12 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Vyjadrenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o vojne s Ruskom sú pre európske krajiny veľmi nebezpečné, preto by im lídri EÚ mali venovať pozornosť, uviedol v nedeľu na kanáli Telegram predseda ruskej Štátnej dumy Vjačeslav Volodin vo svojom komentári k Zelenského vyhláseniu. Ten sa domnieva, že je možná rozsiahla vojna s Ruskom, informuje agentúra TASS.



Hrozí plnohodnotná vojna?

"Rozumie vedenie európskych krajín, že tieto Zelenského poznámky sú pre ich národy veľmi nebezpečné? Vedúci predstavitelia Európskej únie by mali venovať pozornosť tomu, čo sa deje na Ukrajine. Ak nechcú, aby boli Európania zatiahnutí do plnohodnotnej vojny," podčiarkol Volodin.

Je presvedčený, že Rusi a Ukrajinci „sú národmi, ktoré sa rozdelili kvôli politikom ako Zelenský“. "Máme spoločnú históriu, kultúru, náboženstvo, spája nás jazyk. Preto musíme myslieť skôr na priateľstvo a rozvíjajúce sa vzťahy, než na vojnu a priepasť," zdôraznil politik.

Rusko je pripravené pokračovať v spolupráci s USA v boji proti terorizmu
Rusko je pripravené opätovne spolupracovať s USA v boji proti terorizmu. Pri príležitosti 20. výročia útokov na USA z 11. septembra 2001 to uviedol ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov, informovala agentúra AFP. Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Zlý mier je lepší ako akákoľvek vojna

Zelenského vyhlásenia o priepasti medzi ľuďmi oboch krajín podľa neho poukazujú na jeho neochotu nadväzovať normálne vzťahy. „Zelenský urobil vyhlásenia, z ktorých je zrejmé, že naši bratia - občania Ukrajiny - budú mať s týmto prezidentom okrem problémov, s ktorými sa museli Ukrajinci už stretnúť, ešte viac problémov,“ zdôraznil politik.

Volodin pripomenul: „Zlý mier je lepší ako akákoľvek vojna, o to viac ako plnohodnotná.“ Navyše dodal, že vojny často vedú k zničeniu krajiny.



Zelenský sa vyjadril na fóre ÁNO Brainstorming, že je možná rozsiahla vojna s Ruskom. Zároveň dodal, že by to bola "najväčšia chyba predovšetkým Ruska". Ukrajinský vodca je tiež presvedčený, že Ukrajinci a Rusi sa stali nepriateľmi, medzi ktorými teraz leží obrovská priepasť.

Ako z filmu: Na rusko-bieloruských manévroch útočili roboty
Na práve prebiehajúcom vojenskom cvičení Zapad-2021 boli po prvý raz použité bojové roboty „Platform-M“. Robotické systémy, ktorých výzbroj tvorili guľomety a granátomety, pracovali v simulovanom mestskom prostredí a ničili militantov. Okrem toho... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík