Ako z filmu: Na rusko-bieloruských manévroch útočili roboty
11 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Na práve prebiehajúcom vojenskom cvičení Zapad-2021 boli po prvý raz použité bojové roboty „Platform-M“. Robotické systémy, ktorých výzbroj tvorili guľomety a granátomety, pracovali v simulovanom mestskom prostredí a ničili militantov. Okrem toho slúžili na vytváranie priechodov v oblastiach obsadených nepriateľom.


"Motorizované delostrelecké a výsadkové jednotky ozbrojených síl Ruskej federácie na cvičeniach Zapad-2021 prvýkrát použili bojové roboty Platform-M. Testy sa uskutočnili na vojenských cvičiskách Pravdinsky a Chmelevka v Kaliningradskej oblasti." Informuje o tom portál topwar.ru.
Vojna strojov v praxi

"Spolu s týmito robotmi boli do bojových akcií nasadené bezpilotné prostriedky „Orlan“ a „Forpost“, ktoré monitorovali terén a pomáhali pri odhaľovaní cieľov pre tanky a delostrelecké posádky. S ich pomocou bolo možné súčasne pozorovať niekoľko cieľov, vrátane skrytých, pričom drony zostali bez povšimnutia.
Rozsiahle cvičenie Zapad - 20210

Cvičenia sa okrem pobaltského regiónu konali aj vo viacerých regiónoch európskej časti Ruska, ako aj na piatich bieloruských cvičiskách. Potrvajú do 16. septembra. Zúčastňuje sa na nich asi 200 tisíc vojakov z Ruska a Bieloruskej republiky.

(Medzititulky red. HD.)

Rusko sa zrejme chystá na testy strely s jadrovým pohonom, ktoré majú preraziť aj americkú obranu
Rusko zrejme plánuje ďalšie testy kontroverznej rakety s jadrovým pohonom, ktorá je vyvíjaná, aby prerazila americký protiraketový systém, napísala stanica CNN. Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Tibor Sipos