Rišo vymeň dílera! odkazuje Ďateľ Sulíkovi
12 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič





Sulík by už mal prestať halucinovať, lebo sa mu rodia v hlave také bludy ako dedom amerických mileniálov vo Woodstocku, píše na svojom profile Ďateľ bývalý novinár Peter Tóth.


Predseda SaS riekol, že šialencov režim (rozumej Matovičov, pozn. red.) nechce zrušiť paragraf 363 Trestného poriadku, no chce v tejto oblasti obmedziť právomoci generálneho prokurátora. Napríklad tak, že rozhodnutia generálneho prokurátora bude musieť kontrasignovať minister spravodlivosti.



Rišo, vymeň dílera!



Takto otvorene píše predsedovi SaS Peter Tóth na portáli Ďateľ. "V civilizovanom právnom štáte nemôžu o trestných veciach rozhodovať politici. Politici a ministri nie sú orgánmi činnými v trestnom konaní. Teda aspoň zatiaľ nie."


Igor Matovič na Facebooku píše pápežovi Františkovi: "Vitaj, Padre"! Čo sme v šenku?
Slová ako zo šenku na ktorejkoľvek železničnej stanici na Slovensku. Slová na privítanie Svätého Otca na Slovensku od najvyššieho predstaviteľa vo voľbách najsilnejšej strany. Slová expremiéra a člena vlády Igora Matoviča. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

"Človek žil doteraz v ilúzii, že aj keď sa v SaS vyliahlo kadečo, aspoň Sulík je ako-tak pri zmysloch. Nie je! Keby bol, nemôže hovoriť o tom, že politici majú mať akékoľvek právomoci v rozhodovaní o trestných veciach. Navyše ešte aj v prípravnom konaní." rozhorčuje sa Tóth.


"Niečo iné je, ak má minister spravodlivosti možnosť uplatniť mimoriadny opravný prostriedok v podobe dovolania vo vzťahu k rozhodnutiu Najvyššieho súdu SR. Podanie dovolania nemôže nijako ovplyvniť rozhodnutie samé." argumentuje Tóth a pokračuje s výčitkou voči spolitizovaniu prukuratúry.


"Avšak ak politik nepodpíše rozhodnutie generálneho prokurátora o zrušení uznesenia nižšie postaveného orgánu činného v trestnom konaní, efektívne tak môže zmariť nápravu nezákonnosti spôsobenej nesprávnym postupom vyšetrovateľa či dozor vykonávajúceho prokurátora." uzatvára svoj status na Facebooku Ďateľ Peter Tóth.


"Toto už nie je rozvrat, ale prevrat. Žiaľ."


Návštevou Svätého Otca si doterajšie hriechy nevykúpite, odkazuje vláde aj prezidentke Fico (VIDEO)
Dnes sa začína na Slovensku návšteva pápeža Františka. Predseda Smeru Robert Fico upozornil koalíciu a prezidentku, že návštevou Svätého Otca si doterajšie hriechy nevykúpia. Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik