Dobrovoľní hasiči sú srdcovkou exministerky Sakovej, tí ju pozvali do Buzitky
12 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Denisa Saková, exministerka vnútra, brázdi naprieč Slovenskom. Naposledy navštívila Buzitku a stretla sa s dobrovoľnými hasičmi. "Podpora dobrovoľných hasičov bola jedným z najdôležitejších a môjmu srdcu najbližších projektov, ktoré sme realizovali na ministerstve vnútra," napísala Denisa Saková na sociálnej sieti.


Na úvod príspevku Saková pripomenula, že v čase, keď bola ministerkou vnútra, pomohli zabezpečiť novú techniku a vybavenie dobrovoľných hasičov v každom regióne Slovenska. "Projekt podpory dobrovoľného hasičstva priniesol a prináša mnoho pozitív pre všetkých obyvateľov. Aj tých, ktorí si možno myslia, že sa ich bezprostredne netýka," napísala na sociálnej sieti.

Saková počas návštevy dobrovoľnej hasičskej stanice vyzdvihla prácu dobrovoľných hasičov. Aj zmysluplné trávenie voľného času, počas ktorého sa udržiavajú nielen v dobrej fyzickej kondícii, ale motivujú aj ďalších. A spájajú deti a dospelých.

Na Luníku IX bude pápeža vítať kvetmi pomaľovaná stena panelákového domu
Počas prípravy košického sídliska Luník IX na návštevu pápeža Františka pomaľovali stenu jedného z panelových domov kvetmi. Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Hasičské auto dostalo krstné meno podľa Sakovej

Vysvetlila, že vďaka podpore vlády po vedením Petra Pellegriniho prijala pozvanie v obci Buzitka v okrese Lučenec, kde otvorili detské dopravné ihrisko. A navštívila hasičskú zbrojnicu, na ktorú poskytli dotáciu počas jej pôsobenia na poste ministerky vnútra.

Na záver dodala, aby hasičom technika dlho a spoľahlivo slúžila. A aby ju menej potrebovali na zásahy. A o to viac na súťaže. Saková sa poďakovala aj dobrovoľným hasičom z Fiľakova, ktorí sa akcie tiež zúčastnili. "A keďže všetky svoje hasičské autá pomenovávajú ženskými menami, to jedno, čo som im podarovala a krstila ešte ako ministerka vnútra, dostalo moje krstné meno do rodného listu," pochválila sa bývalá ministerka vnútra.

Chmelár: "Maďari dávajú na kultúru toľko, čo my na armádu"
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík