Exminister zdravotníctva ČR o očkovaní detí: "To, čo sa deje na Slovensku, je skutočne experiment!"
10 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Roman Prymula, bývalý minister zdravotníctva ČR a súčasný expert na vakcíny má ohľadne očkovania detí pod 12 rokov jasno. "To, čo sa deje na Slovensku, je skutočne experiment!"


Moderátorka Michaela Jílková vo svojej relácii Máte slovo vo štvrtok v priamom prenose na Českej televízii spolu so svojimi hosťami diskutovala o očkovaní detí a príchode 4. vlny nákazy Covid-19.


Diskusie sa zúčastnili Roman Prymula - exminister zdravotníctva ČR a epidemiológ, člen výboru Českej vakcinologickej spoločnosti, Zdeněk Hostomský - riaditeľ Ústavu organickej chémie a biochémie AV ČR, Jaroslav Flegr - evolučný biológ a parazitológ, Jiří Šinkora - imunológ a biofyzik a ďalší.



Lengvarský očkovaním detí rozzúril Slovákov. „Tu treba revolúciu ako pred 30 rokmi. Iné nepomôže!“
Ministerstvo zdravotníctva a jeho šéf Vladimír Lengvarský sa museli celkom zblázniť. Oznámili totiž, že spúšťajú očkovanie detí od 5 do 11 rokov. Ako prví na svete! Opäť teda budeme v niečom prví na svete, tak ako pri celoplošnom testovaní a... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Na otázku z obecenstva, či by sa mali dať očkovať proti Covidu aj deti, mal exminister jednoznačnú odpoveď. "Deti pod 12 rokov zatiaľ určite nie!"


Prymula podporuje očkovanie detí od 12 rokov vyššie, lebo podľa neho už v tomto veku majú vyzretú imunitu. Očkovanie mladších ročníkov však absolútne v súčasnosti odmieta. "To, čo sa deje na Slovensku, je skutočne experiment. Ja to nepovažujem za šťastnú vec," konštatoval Prymula v priamom prenose.