Hegera zahanbili, Žilinku však privítali ako ľudového hrdinu. ZMOS mal veľký snem (VIDEO)
09 | 09 | 2021 I Peter Sulek
Hanba, ale aj veľavravný odkaz pre vládu. Prítomní hostia premiéra Hegera zahanbili vlažným potleskom. Generálneho prokurátora Žilinku však privítali ováciami ako ľudového hrdinu. ZMOS mal veľký snem v Senci.


V dňoch 8. a 9. septembra 2021 sa konal v poradí 31. snem Združenia miest a obcí Slovenska v Senci, ktorý bol zároveň oslavou 30 rokov ZMOSu a troch dekád miestnej územnej samosprávy od jej znovuobnovenia v roku 1990. Snem priniesol veľmi zaujímavú situáciu s neočakávanou výpovednou hodnotou.
Ľudový hrdina Žilinka

Z nepochopiteľných dôvodov sa snemu nezúčastnila hlava štátu, prezidentka Zuzana Čaputová ani predseda parlamentu Boris Kollár. Snemu sa však zúčastnil predseda vlády Eduard Heger spolu s ďalšími členmi vlády, ďalej podpredseda parlamentu Milan Laurenčík, ale aj generálny prokurátor Maroš Žilinka a ďalší.

Zaujímavá situácia nastala, keď 1. podpredseda ZMOSu menovite vítal hostí snemu. Ako prvý prišiel na rad v zmysle protokolu predseda vlády Eduard Heger. Prítomní ho privítali skromným potleskom. Rovnaký scenár sa odohral aj pri ostatných predstaviteľoch vlády a vedenia parlamentu, boli odmenení formálnym potleskom z povinnosti.

Celkom iný scenár však nastal, keď 1. podpredseda prečítal meno generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Burácajúci potlesk a podporné pokriky neprestávali a donútili Žilinku postaviť a poďakovať sa dvakrát. Situáciu si môžete pozrieť v priloženom videu:



 

GP Žilinka sa nenechal zastrašiť a tvrdo skritizoval Čaputovú, médiá a politikov
02 | 09 | 2021 | Peter Sulek