Bartošovej pomník na koľajniciach zmizol: Políciu šokovalo, keď vdovec Rychtář reagoval potešením!
10 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Pred siedmimi rokmi spáchala česká speváčka Iveta Bartošová samovraždu skokom pod vlak. Pri koľajisku v Uhříněvsi, kde sa 48-ročná umelkyňa rozhodla svoj život ukončiť, následne jej manžel Josef Rychtář nechal vybudovať pomníček. Drevený kríž s kamenným srdcom však zmizol. Za vdovcom preto prišla polícia, aby ho o situácii informovala, píše CNN Prima.


Takúto reakciu policajti zrejme nečakali. Namiesto prekvapenia bol Rychtář potešený tým, ako pomník jeho zosnulej manželky strážia. "Polícia si myslela, že kríž niekto ukradol. Ale kdeže, mám ho v dielni," uviedol pre denník Aha! vdovec.

Dôvod jeho odobratia je pomerne prostý. Aj napriek tomu, že bol kríž vyrobený z dubového dreva, počas siedmich rokov začal hniť. Hrozilo tak, že aj s obrovským kamenným srdcom, ktorý nesie odkaz "Nikdy nezabudnem. Tvoj Josef " spadne.

"Jeden milý pán sa ho pred časom pokúsil podoprieť kovovou konštrukciou, ale ani to nepomohlo," podotkol Rychtář. Rozhodol sa preto kríž z miesta preniesť a zrenovovať. "Nebude v zemi, ale v kovovom podstavci, ktorý som tam už zabetónoval. Za pár dní kríž aj so srdcom vrátim," uviedol.

Mrazivá predtucha legendy F1: Toto povedal Schumacher tesne pred nehodou na lyžiach!
Od fatálnej nehody niekdajšieho najlepšieho pilota F1 Michaela Schumachera ubehlo takmer osem rokov. Od toho času sa na verejnosť nedostalo veľa správ o jeho zdravotnom stave a keď áno, sú odlišné. Málokto však vie, že 7-násobný majster sveta mal... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Tibor Sipos