Baránek: "Žilinka, na ktorého mafia vypísala odmenu za fyzickú likvidáciu, musí čeliť niktošom"

Ján Baránek v príspevku na sociálnej sieti reaguje na rokovanie Ústavnoprávneho výboru NR SR,  kde bol "vypočúvaný" generálny prokurátor Maroš Žilinka. "Ľudia, ktorí by sami o sebe nevyhrali ani voľby do "Rady pomocnej školy", len z titulu funkcie, nie z titulu osobnosti, rešpektu a vedomostí, "grilovali" GP nezmyselnými argumentmi. Bez naštudovania si problematiky. Len na základe informácií z médií," píše Ján Baránek.


"Opäť a opäť si potvrdzujem názor, ktorý tu omieľam od r. 1999. Máme zlý volebný systém. Lebo len v jednom volebnom obvode sa môžu do NR SR doslova zviesť na chrbte lídra na kandidátke tej ktorej strany také čudá, aké som dnes v tom výbore videl," píše v úvode príspevku politológ Ján Baránek.

Ján Baránek: A klamú a klamú. Až to oči kole
Dáta zo zdravotných poisťovní podľa TA3 jednoznačne ukazujú, že zlyhávanie srdca trápi čoraz viac ľudí. Podľa dostupných dát, Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) za prvý polrok 2021 eviduje viac poistencov s diagnózou zlyhávanie srdca, ako za celý... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Absolútna katastrofa

Za absolútnu katastrofu považuje Ján Baránek, keď nevedomosť, hlúposť a prvoplánová zaujatosť, dostáva a dostane moc len z titulu stoličky, na ktorej sa nejakým nedopatrením, respektíve chybou v systéme, ocitne. "Ľudia, o ktorých by ste inak nevedeli," vysvetľuje. "Lebo ich osobnostné predpoklady im absolútne nedávajú šancu na úspech v akejkoľvek volebnej súťaži. A chronicky parazitujú na politike len zásluhou systémovej chyby zlého volebného systému," píše.

"Dovolím si tvrdiť, že náhodným výberom vyzbieraní členovia takéhoto výboru "z ulice" by narobili možno menej hanby ako tieto politické omyly tam sediace," dodáva Baránek.
Žilinka, na ktorého tu mafia vypísala odmenu za fyzickú likvidáciu, musí čeliť niktošom

V závere Ján Baránek želá generálnemu prokurátorovi veľa síl a najmä nervov. Podľa Baráneka na Žilinku vypísala mafia odmenu za fyzickú likvidáciu. A preto musí čeliť niktošom. "Nepoviem, ak má čeliť, nech čelí! Ale odborníkom a ľuďom, čo majú minulosť, obhájiteľnú prítomnosť, osobnosť a informácie. A nie takýmto nímandom, ako sú niektorí, nie všetci členovia, tohto výboru," zdôrazňuje v závere, ktorý je povedzme, ostrým odkazom politológa členom súčasnej vládnej moci.

Baránik úplne stratil súdnosť a vyhráža sa generálnemu prokurátorovi odvolávaním
Poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Baránik (SaS) by chcel iniciovať odvolávanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku v parlamente. Povedal to pred novinármi počas piatkového zasadnutia Ústavnoprávneho výboru NR SR, kde bol aj Žilinka. Baránik... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR