12- ročného chlapca na bicykli zrazil na východe Slovenska vlak
10 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

12- ročného mladíka na bicykli zrazil v Michaľanoch vlak. Podľa portálu TVNoviny chlapec sa na koľaje pustil, keď boli závory spustené.


"Vo štvrtok večer vbehol dvanásťročný chlapec na bicykli na železničné priecestie v Michaľanoch, kde ho zachytil idúci vlak," informuje portál TVNoviny. Závory boli spustené. Chlapec sa na koľajište pustil potom, ako prešiel prvý vlak. Priecestím ale hneď prechádzal aj druhý a ten chlapca zachytil.

Rušňovodič brzdil, ale rušeň ho aj tak zachytil a chlapec spadol dva až tri metre od bicykla. Ako informuje portál TVNoviny, podľa svedka nehody mal otvorené rany a bicykel odhodilo o 30 metrov.

Vlak smeroval z Košíc do Čiernej nad Tisou. Rušňovodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Chlapec bol s ťažkými zraneniami prevezení leteckými záchranármi a podľa predbežnej lekárskej správy, ako informuje portál TVNoviny, utrpel ťažké zranenia s dobou liečenia minimálne osem týždňov,

Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Všetky okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

Baránik úplne stratil súdnosť a vyhráža sa generálnemu prokurátorovi odvolávaním
Poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Baránik (SaS) by chcel iniciovať odvolávanie generálneho prokurátora Maroša Žilinku v parlamente. Povedal to pred novinármi počas piatkového zasadnutia Ústavnoprávneho výboru NR SR, kde bol aj Žilinka. Baránik... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR