Súdy: Pokračuje proces s Dobroslavom T. v kauze Gorila
07 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Pred samosudcom Okresného súdu (OS) Bratislava I pokračuje v utorok druhým dňom hlavné pojednávanie s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. v kauze Gorila.


Ako prvý bude vypovedať bývalý generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Pred pojednávaním sa ku kauze odmietol pre médiá vyjadriť s tým, že najprv bude vypovedať pred súdom. Okrem toho by mal vypovedať ďalší svedok a mali by sa prehrávať audiovizuálne záznamy.

Na proces sa dostavil aj Dobroslav T., aj jeho právny zástupca Martin Krakovský. Rovnako aj dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Rastislav Hruška.

Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na Dobroslava T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa na súd začiatkom mája. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Obvinený mal podľa polície od podnikateľa Mariana K. prevziať zvukovú nahrávku obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru.

Pre Boha!V akom štáte to žijeme, ak NAKA svojvoľne zahajuje stíhanie, ktoré jej musí zrušiť GP – uznesenie generálneho prokurátora v plnom znení
Pre Boha!V akom štáte to žijeme ak NAKA svojvoľne zahajuje stíhanie, ktoré jej musí zrušiť GP. V pos­led­ných dňoch sa za­ča­la viesť na po­li­tic­kej, no­vi­nár­skej ako aj od­bo­rnej úrov­ni dis­ku­sia o us­ta­no­ve­ní § 363 Tr. por. a to v tom... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ Právne listy