Sabaka narieka: Vraj si nikdy nedal zaplatiť peniazmi ani inou výhodou za propagáciu liekov!
06 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

V médiách sa pred pár mesiacmi objavili informácie o tom, ktorí slovenskí lekári či vedci sú na výplatných páskach farmaceutických firiem. Prispievajú im rozličnými „výhodami“ za to, že propagujú a predpisujú ich výrobky. Lekár Peter Sabaka tvrdí, vraj on taký nie je.


Lekár Peter Sabaka nie je „vakcinačná čivava“, ale doslova buldog. Vakcináciu propaguje všade ako niečo, čo je v súčasnosti spásonosné v boji s koronavírusom. Štatistiky z rozličných krajín ukazujú, že to celkom nefunguje. V statuse sa teraz bráni vyjadreniam speváka zo skupiny Maduar Juraja Matyinka, podľa ktorého je bežné, že farmaceutické firmy financujú mnohých lekár, vedcov a ich vedecké práce.
Vo vysielanom TV spote bol ako odborník bez nároku na honorár

Proti tomuto sa Peter Sabaka ostro ohradzuje. „Rád by som deklaroval, že som nikdy v živote neprijal peniaze ani iné výhody za to, aby som verejne propagoval nejaký liek alebo som nejaký liek uprednostňoval v liečbe pred iným,“ píše v statuse Sabaka. „Nemám ani vo zvyku prednášať na firemných sympóziách o liekoch a uprednostňujem radšej prednášky na tému vlastného originálneho výskumu alebo aspoň prezentáciu kazuistík.

Nikdy som neprijal peniaze alebo iné výhody od farmaceutickej firmy, sprostredkovateľa, MZ SR ani od nikoho iného za propagovanie vakcinácie proti COVID-19,“ zdupľoval lekár, ktorý je jedným z najhorlivejších zástancov vakcinácie proti COVID-19.



„Vo vysielanom TV spote som bol ako odborník bez nároku na honorár. Rovnako nie som členom žiadnej politickej strany. Do žiadnej neplánujem vstúpiť a ani žiadnu z politických strán nemám v pláne podporiť. Nepredávam svoje knihy, výživové doplnky ani nič podobné.

Robím len pre školu (LFUK) a nemocnicu (UNB) v zmysle toho, na čo som v roku 2010 pri promócii prisahal a čo som sľúbil na výberovom konaní na miesto asistenta LFUK,“ píše doktor Peter Sabaka s dodatkom: „Mojou jedinou motiváciou je vidieť v nemocnici čo najmenej trpiacich.“

Sabaka sa bojí ísť do diskusie s inými odborníkmi. Svoj strach zaobalil do hromady prázdnych fráz
MUDr. Sabaka svoj strach zúčastniť sa verejnej diskusie s vedcami, lekármi a inými odborníkmi, ktorí majú na COVID-19 a jeho liečbu iný názor ako on, zaobalil do množstva prázdnych slov. Stanovisko zverejnil na Facebooku. Výsledok je však len jeden... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Petra Demková