Desať prikázaní podľa poslanca Tarabu. „Prečo nás vlastne klamali?“ Kladie zásadnú otázku
05 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Naša (ne)obľúbená vláda pokračuje v tom, čo začala tá vlaňajšia za premiérovania Igora Matoviča. Ide podľa toho ako hovorí jedno „múdre“ príslovie: Robí si z huby r*ť! Na plné pecky to platí najmä v prípade návštevy svätého otca, na ktorú mali ísť pôvodne iba zaočkovaní. Mali, ale...


Nezaradený poslanec parlamentu Tomáš Taraba to v statuse vysvetlil na princípe desiatich bodov. Pri návšteve pápeža to vyzerá ako „desať božích prikázaní“, ktorými vysvetľuje to, čo si o súčasnom stave, keď na akcie Svätého Otca na Slovensku môžu ísť po novom okrem zaočkovaných aj nezaočkovaní. „Prečo nás klamali?“ pýta sa však hneď na úvod Taraba.
Čo povedia zainteresovaní pápežovi, kam sa podeli všetci veriaci?

Akoby to bolo, keby našim "odborníkom“ nebolo vysvetlené, ako sa to celé u nás okolo návštevy pápeža vyvíjalo. A Taraba to zhrnul od svojich „desiatich prikázaní“:

  1. Pápež chce len očkovaných.

  2. Pápež nechce len očkovaných, veď v Maďarsku idú aj neočkovaní. Vlastne to chce len Lengvarský

  3. Ale kto je Lengvarský? Veď o tom rozhoduje Úrad verejného zdravotníctva.

  4. Úrad verejného zdravotníctva nevie vysvetliť, prečo len na pápeža môžu ísť očkovaní, keď na Letecké dni môžu ísť neočkovaní.

  5. Biskupi si uvedomujú, že návšteva bude prúser a vydávajú pastiersky list, kde pozývajú len očkovaných. O neočkovaných ani slovo




5. Lengvarský na TV Pravda minulý týždeň obhajuje, že môžu ísť len očkovaní. Podľa neho všetci zainteresovaní to „prijali úplne v pohode.“ Podľa neho neočkovaní sú obrovské riziko a určite sa nič meniť nebude a vlastne on robí čo povie Pfizer.

6. Registrácia je fiasko. Všetci zainteresovaní už premýšľajú čo povedia pápežovi, kam sa podeli všetci veriaci? Hľadá sa kto bude mať Čierneho Petra. Nechce ho mať Mikas, ani Heger ani biskupi.

7. Biskupi hovoria, že nesúhlasia s podmienkami

8. Heger hovorí, že on o ničom nerozhoduje

9. Úrad verejného zdravotníctva povedal, že podmienky platia pre všetkých rovnaké a oni nikdy nepovedali, že len očkovaní

10. Na konci je úžasná správa - neočkovaní sú Božie deti a veľmi radi ich uvidia.

Dobré nie? Takže kto je vlastne Lengvarský, keď ako minister zdravotníctva má menšie slovo ako „veľký šéf“ Úradu verejného zdravotníctva (aj postavou) Mikas? A kto je Heger, keď on vraj o ničom nerozhoduje? Kto tu teda vlastne rozhoduje? Kto si robí z huby r*ť?

Vláda ide riešiť nezáujem o pápeža. Neuveríte, čo vymysleli teraz! Pomôže Gröhling?
Návšteva pápeža Františka mala byť pre Slovensko obrovským sviatkom. No vyzerá to tak, že môže byť aj veľkým prepadákom. Vláda pri črtajúcej sa nízkej účasti zaočkovaných veriacich už totiž pripúšťa, že sa na hlavu katolíckej cirkvi môžu ísť... Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik