Silvia Šuvadová: vydierať veriacich a využívať vieru na manipuláciu slobodnej vôle je silná káva
04 | 09 | 2021 I Petra Demková
Herečka S. Šuvadová sa vyjadrila k návšteve pápeža a s tým spojený pokus o manipuláciu veriacich k očkovaniu. To, o čo sa štát v spolupráci s katolíckou cirkvou pokúša urobiť sa jej vôbec nepáči! Čo napísala na sociálnu sieť?

„Vydierať veriacich takto pasívne agresívne a zneužiť ich vieru na manipulovanie ich slobodnej vôle, to je už iná káva...“ napísala herečka. Ťažké skúšky pre každého, mega ťažké pre tých, čo celý život verili, že to, čo povie pán farár, alebo pápež, je naozaj slovo božie...“ dodala Šuvadová, ktorá sa venuje duchovným veciam medzi nebom a zemou.

Pridala aj link na článok, ktorý vyšiel na portáli Refresher. Očividne sa jej to, čo sa dočítala, nepáči. V článku zaznelo aj toto: „Pápež odpor k vakcíne prirovnáva k samovražednému odmietnutiu. Zahrávame sa so životmi iných ľudí, upozorňuje. Vakcináciu považuje za etickú povinnosť, pretože ňou nechránime len seba, ale tiež svoje okolie, tvrdí.“

„Je to etická voľba, pretože sa zahrávate so zdravím a životom, no nielen svojím, ale tiež so životmi ostatných,“ nechal sa počuť svätý otec. Pápež nerozumie tomu, prečo niektorí ľudia odmietajú vakcináciu a tvrdia, že je nebezpečná,“ píše sa ďalej v článku. Cez Vianoce nazval František vakcináciu „svetlom nádeje“.

Mesík: Najprv robili z pápeža marketingový nástroj a teraz púťovú atrakciu pre veriacich v Sv. Pfizera?
Ani nie dva týždne nás delia od návštevy Svätého Otca na Slovensku. Očakávaná udalosť so sebou nesie mnoho kontroverzných podmienok a stala sa nástrojom na rozdeľovanie zaočkovaných a nezaočkovaných. Analytik Juraj Mesík na sociálnych sieťach... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Tibor Sipos