Čekovský z OĽaNO chce robiť poriadok so Žilinkom. Sám v minulosti selektoval novinárov
04 | 09 | 2021 I Petra Demková

Jana Vaľová upozornila na odporujúce si postoje poslanca Kristiána Čekovského z OĽaNO. Ten sa dnes hrá na demokrata a chce vypočúvať Žilinku za to, že nevpustil novinárky na tlačovku. Čekovský však sám v minulosti zakazoval na výbor vstup novinárovi.



Vaľová upozorňuje na pokrytectvo Čekovského

„Predseda výboru pre kultúru a médiá Čekovsky Oľano - ide predvolávať na výbor a moralizovať generálneho prokurátora M. Žilinku!“ upozornila Jana Vaľová na sociálnej sieti.

„Kvôli kapacite miestnosti sa na jeho TB nedostali 2 novinárky ( Denník N a SME),“ vracia sa k udalostiam poslankyňa. Následne upozornila, že pritom sám Čekovský v minulosti na výbor nepustil novinára, ktorý bol ale pritom prednostne ohlásený e-mailom.

„Dôvodom mala byť vraj plná miestnosť, aj keď nebola. Upozornila som ho na to. Arogantne sa usmieval a ukázal mi palce hore, že takto je to správne! Čo za morálni ľudia nás tu dnes chcú súdiť, nás všetkých aj pána Žilinku a vykladať zákony?“ kladie otázku smeráčka.

Taraba sa s novinármi a politikmi nemaznal! Vtedy im paragraf 363 nevadil, lebo Havran?
Šéf politickej strany Život NS Tomáš Taraba poukázal na dvojitý meter v prípade medializovaného rozhodnutie generálnej prokuratúry. Svoj status napísal na Facebook Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Čo urobil Čekovský v októbri 2020?

Pripojila aj svoj starší príspevok z Facebooku, kde popisovala udalosť, ktorá sa stala. Jej príspevok z 20. októbra 2020 sa volal „Čekovský z OĽaNO pod rúškom protipandemických opatrení určuje, ktorých novinárov pustí, či nepustí na výbor“.

„Na včerajšom zasadnutí Výboru NR SR pre kultúru a médiá sme boli svedkami toho, ako si vládne hnutie OĽaNO predstavuje demokraciu v praxi. Dozvedela som sa, že na verejné rokovanie výboru nebol vpustený istý novinár, ktorý niekoľko dní vopred prostredníctvom e-mailu avizoval svoj záujem o účasť. Dostal odpoveď, že pre opatrenia v rámci pandémie ochorenia COVID-19 majú obmedzený počet miest pre hostí a kapacita v zasadacej miestnosti je už plná,“ písala v októbri poslankyňa.

„Ako však dokazuje fotografia, niekoľko stoličiek pre novinárov na výbore zostalo prázdnych. Keď som sa na to opýtala predsedu výboru a poslanca OĽaNO Kristiána Čekovského, odpovedal, že o tom, ktorý novinár môže alebo nemôže prísť na výbor, rozhoduje teraz on na základe interných pokynov Národnej rady SR v rámci COVID-19,“ pripomenula Jana Vaľová.

Šeliga sa môže ísť červenať. TOTO od Štubniaka bude ťažko rozdýchavať
Do generálneho prokurátora Maroša Žilinku a do jeho úradu cítilo potrebu kopnúť si viacero politikov. Poslanec Juraj Šeliga ale zvýšil level a Žilinku si podal za to, že na svoju tlačovku nevzal niektorých „skvelých“ novinárov, ktorí tak museli... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik