Bohaté "teplé" aktivity financujeme z nášho všetci. Prispel aj minister školstva
04 | 09 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

 Pride je festival na podporu ľudí s inými sexuálnymi preferenciami, ako je tá väčšinová heterosexuálna. Nič však nie je zadarmo.


Podpora homosexuálnych a transexuálnych či transrodových jedincov v našej spoločnosti je čoraz častejšie diskutovanou témou. Táto téma má svojich odporcov aj podporovateľov. Diskusia ide niekedy do extrémov a do nebezpečných vírov vášni, najmä ak ide o deti, ktoré by mohli byť predmetom adopcie týchto sexuálnych komunít. Ďalšie negatívne vášne vzbudzuje implikovanie prvkov LGBTI agendy do učebných osnov detí či financovanie ich aktivít. Však prečo by to nenašlo podporu u homosexuálneho ministra školstva?
Politika verzus homosexualita

Z LGBTI sa stáva komunita, ktorá čoraz viac ovplyvňuje našu spoločnosť. O jej voličskú základňu sa uchádza otvorene čoraz väčšie množstvo politických subjektov. Na Slovensku napríklad SaS, alebo Progresívne Slovensko. Obe sú relevantné, lebo sú v parlamente, alebo atakujú pozíciu v parlamente.

Prezidentka Čaputová, aj vďaka tejto komunite, mala úspech v prezidentskej kampani. Napríklad portál nakluky.cz napísal o nej: "Slovensko môže mať prezidentku, ktorá bude bojovať za homosexuálov. Zuzana Čaputová podporuje gay svadby i adopcie" Taktiež bola účastníčkou Pride, uviedli napríklad webnoviny.sk. Aj po voľbách sa drží politickej podpory tejto komunity. Napríklad denník Plus jeden deň napísal: „Prezidentka na diskusii o LGBTI! Slzy v očiach, šok a priznanie."

Fico otrieskal ústavu novinárom o hlavu!
Niekoľkonásobný expremiér a docent práva Róbert Fico školil na tlačovke novinárov z ústavy. A poskytol ďalšie vyjadrenia, ktoré vyčarili nejednému občanovi úsmev na perách. Tlačovku zverejnil na svojom Facebooku SMER SD Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Košický Pride festival trval 9 dní....

Tento festival je z roka na rok dlhší a dlhší. Na stránke festivalu sa na vás rozbalí nadpis článku: "Bol si sa už otestovať na pohlavné choroby?" Akoby nestačilo napísať nebuď promiskuitný, správaj sa zodpovedne a nestriedaj partnerov, aby si sa nemusel testovať na prenosné pohlavné choroby.

Na ich stránke sa dočítate o rôznych príbehoch teplých, alebo aj to, kam nemajú cestovať ľudia LGBTI+. Rusko či Čína úplne neodporúčajú, lebo na 12 stupňovej stupnici skončili na poslednom dvanástom mieste. Najlepšie skončila Kanada či Švédsko. Slovensko bolo niekde v strede.

Medzi akciami, ktoré trvali 9 dní, bolo premietanie teplých filmov, vyteplenie so smútkom v srdci, preverenie vedomostí o teplých témach, teplý piknik a iné akcie, poväčšine s prívlastkami a odvodeninami slova teplý.
Organizátori sú výrazne dotovaní z našich daní

Organizovať Pride má podľa stránky neziskovka Saplinq, o.z. Tá mala dostať z dvoch percent daní, podľa finstatu, iba cca 724€. Na ich stránke je zverejnená posledná výročná správa z roku 2018. Ostatné správy nezverejnili, čo sa vonkoncom nedá považovať za transparentné konanie. Otázne je či niečo neskrývajú.  Podľa poslednej výročnej správy, z roku 2018, prijali 103 026,37 €, z toho bolo 73 861,33 € z grantov a dotácií.

Podľa centrálneho registra zmlúv sa im pomerne dobre darí práve za tejto vlády. Od rezortu ministra školstva, ktoré je pod vedením Gröhlinga zo SaS, dostali, napríklad iba v apríli tohto roku 162 805,00 €.

Kamarátka Tódovej sa rozhodla ďalej trýzniť Kováčika. Neuveríte, na čo sa vyhovorila
Sudkyňa Záleská rozhodovala o ďalšej väzbe Kováčika. Správu priniesol napríklad portál HNonline. Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK