Biden bol opäť raz úplne zmätený. Nevedel si spomenúť na pokračovanie príbehu o svojej dcére
04 | 09 | 2021 I Petra Demková

S prezidentom USA, Joe Biden to začína byť zlé. Čoraz viac je jasné, že je len bábkou v rukách istých kruhov. Po potácaní, pádoch a zmätených reakciách na verejnosti sa to stalo opäť. Biden pôsobil stratene a zmätene. Chcel povedať príhodu ale nevedel pokračovať.  



Zmätený prezident

Informáciu prináša portál yahoo.com. Napísali: „Biden bol zmätený, nevedel si spomenúť na detaily zo svadby svojej dcéry: „Moja myseľ sa už prázdna“, povedal. Prezident Joe Biden sa zdal byť zmätený, keď spomínal na svadbu svojej dcéry pri stretnutí s rabínmi pred židovským sviatkom.

Počas stretnutia začal Biden rozprávať svätým mužom o svadbe svojej dcéry. Vysvetľoval, že mala na svadbe židovsko-katolícky obrad a že jeho dcéra je katolíčka a jej manžel Žid.

USA: V New Orleans je stále 800.000 domácností bez energie
Výpadok elektriny v meste New Orleans po ničivej tropickej búrke Ida stále pretrváva, pričom postihnutých je viac než 800.000 domácností a firiem. Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | TASR

Obľúbená pieseň

„Chceli sme mať zmiešanú svadbu,“ povedal Biden . „Nad oltárom sme mali „chuppa“ (prekrytie – poznámka redakcie) a mali sme spolu... Bolo to „spolu...obradné“ – snažil sa nájsť správne slová prezident. Teraz sa to niektorým z vás nebude páčiť, ale celebroval to katolícky kňaz, ako aj židovský rabín,“ hovoril Biden ďalej.

Potom sa zdalo, akoby sa Biden sťažoval na to, že sa nehrala katolícka pieseň, ktorú požadoval na svadbe. Namiesto toho sa hrala židovská pieseň. „Pýtal som sa len na jednu vec ... V katolíckej cirkvi je hymnus, moja obľúbená pieseň, na základe žalmu. Spýtal som sa, či tá pieseň v katolíckej cirkvi ... a oni hrali, moja myseľ je teraz prázdna... ktorá je to pieseň, ktorá sa hrá, keď všetci sedia?“ pýtal sa zmätený Biden a vyzeral stratene.

„Neviem si spomenúť. Každopádne ... povedal som: Čo sa to tu do pekla deje? Mal som len jednu malú žiadosť. Len to, aby zahrali „Eagle's Wings,“ dodal potom prezident. Následne prešiel na úplne inú tému.
Biden pobúril katolícku cirkev v USA

Biden je druhým katolíckym prezidentom po írskom katolíkovi Johnovi F. Kennedym. V minulosti sa dostal do konfliktu s cirkvou kvôli svojej otvorenej podpore potratov. Americký klérus zastáva názor, že toto je pozícia protichodná voči katolíckemu učeniu. Americká konferencia katolíckych biskupov dokonca začiatkom tohto roka diskutovala o tom, či bude naďalej umožňovať Bidenovi prístup k sviatostiam, ak bude jeho otvorená obhajoba potratov pokračovať.

USA zrejme prijmú vyše 50.000 ľudí privezených z Afganistanu
Americká vláda očakáva, že na územie USA prijme vyše 50.000 ľudí privezených leteckým mostom z Afganistanu. V piatok to oznámil minister pre vnútornú bezpečnosť Alejandro Mayorkas, ktorého citovala tlačová agentúra AP. Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | TASR