Z protestu sa zrodilo košické memorandum. V uliciach môže byť ešte horúco
02 | 09 | 2021 I Ondrej Stefik

Smer SD zverejnil ako komentár k facebookovému príspevku košické memorandum 


Strana Smer SD v memorande uviedla: „Môžeme hovoriť o ústavnej garancii rovnosti, keď vláda hrubo rozdeľuje ľudí na dve kategórie – zaočkovaných a nezaočkovaných? Vláda sa na prehlbovanie tejto diskriminácie neštíti zneužiť ani návštevu Svätého Otca. Kde je ľudská sloboda a dobrovoľnosť v očkovaní, ktorú garantuje aj európska legislatíva? Akú zodpovednosť bude niesť vláda za svoju totálnu neschopnosť, vďaka ktorej v pandémii priamo zomrelo zbytočne takmer 13 tisíc ľudí?"


Podľa Smeru SD: „Vláda rok a pol podkopáva sociálny štát. Zastavila zásadné zvyšovanie minimálnej mzdy, ústavou predpísaný sociálny dialóg, obmedzuje odbory. O akom ústavnom práve na primerané hmotné zabezpečenie v starobe môžeme hovoriť, ak zrušili dôchodkový strop, 13. dôchodok a idú znižovať dôchodky? Kde sa dostane ústavné právo na ochranu zdravia, ak zrušia desiatky nemocníc?"


Robert Fico v prejave skritizoval prezidentku Čaputovú. „Fúúúúúj“ kričal dav na hlavu štátu (VIDEO)
Strana Smer-SD splnila to, čo pred včerajším sviatkom sľubovala. V Košiciach sa stretla aby protestovala proti tomu, čo sa dnes na Slovensku deje. Pred tribúnou mala veľa sympatizantov, ktorí jej rečníkov nie raz odmenili mohutným potleskom a,... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Riešenie je ďalšie referendum

Smer ide podať do parlamentu návrh na zmenu ústavy, tak aby bolo referendum platné. Avizuje v memorande, že bude zbierať podpisy. Zároveň chce vyzvať prezidentku, by sa vyjadrila k zneniu referendových otázok.


Taktiež sa uvádza v memorande, že Smer SD je za nátlakové akcie a tvrdú legitímnu opozičnú politiku. Pravdepodobne sa opozičný tlak začne stupňovať aj za pomoci protestov, hatespeech-u a politického happeningu.


Lesov pribúda! Rozzúrená beštia útočila
Žena je po útoku medveďa v kritickom stave. Informovala o tom záchranná služba ATE na svojej stránke a na sociálnej sieti Facebook Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK