Bukovský to natrel Cigánikovej. Chodila si po rady a teraz mudruje
02 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Na Slovensku, ale aj vo svete, sa do diskusie tých, ktorí očkovanie na Covid propagujú s tými, ktorí ho odmietajú, v zásade nikto nepúšťa. Razí sa iba jedna teória – očkovanie. A to za každých okolností. U nás sa isté malé snahy o to, aby sa o tejto téme konečne diskutovali síce vyskytli, no vyslyšané neboli.


Diskusiu na tému COVID-19 žiadali od šéfa RTVS Jaroslava Rezníka i členovia hudobnej skupiny Maduar. Ich požiadavkou ale bolo, aby sa ich zúčastnili nielen tí, ktorí opatrenia navrhovali či podporovali, ale aj tí, ktorí sú proti nim. Ako píše portál ereport.sk, táto predstava mnohých vydesila. Poslankyňa Jana Bittó Cigániková, ktorá na Slovensku vyvolala ohľadom Covidu už nejedno verejné pobúrenie, jedného z diskutujúcich dokonca spochybnila. Ten jej to však vôbec nedaroval.
Najväčší „odborníci“ na pandémiu sú ekologický aktivista a dietológ s orieškami

Na televíznej obrazovke sa tak mohli v priamej konfrontácii do seba pustiť a diskutovať napríklad Vladimír Krčméry, profesor Jarčuška alebo exminister zdravotníctva Marek Krajčí, a na opačnej strane Igor Bukovský, Peter Lipták či právnička Marica Pirošíková. „Diskusné relácie majú obsiahnuť hlavné témy a zodpovedať tie najdôležitejšie otázky, ktoré rozdeľujú spoločnosť, a na ktorých nie je zhoda ani v rámci odborných kruhov, a to ako medicínske, tak aj právne,“ píše sa v otvorenom liste, ktorý podpísali viaceré známe tváre ako Fredy Ayisi, Jaro Slávik či Marián Čekovský, ktorý z toho celého napokon radšej ale vycúval.

Takáto iniciatíva sa však nepozdávala nielen mnohým lekárom, ale ani šéfke zdravotníckeho výboru v parlamente, Jane Bittó Cigánikovej. „Medzičasom nám tu vyrástli ako najväčší „odborníci“ na pandémiu ekologický aktivista a dietológ s orieškami. A teraz ich chcú hudobníci dostať do hlavného vysielacieho času, nech diskutujú o niečom, o čom nikto z nich nemá páru. Veď to je šialené!“ kopla si Cigániková do tých, ktorí odmietajú očkovanie, ktoré malo byť jedinou spásou proti koronavírusu. Skúsenosti ale ukazujú, že ňou vôbec nie je.

Čekovský vycúval: na výzve k diskusii odborníkov som sa ocitol nedorozumením
V médiách chýbajú diskusné relácie, v ktorých by si vymieňali názory o pandémii a jej riešení protichodní odborníci. Na to v posledných týždňoch upozorňovali mnohí experti. To by sa však čoskoro mohlo zmeniť, píše Pluska. Výzvu podpísali aj rôzne... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Konzumácia orechov v dávke už za hrsť denne predlžuje život zhruba o 1,5 roka

Ako sa zvykne vravieť, že trafená hus zagágala, a tak sa ten dietológ s orieškami, ako označila lekára Igora Bukovského, ozval, a poslankyni poslal štipľavý odkaz. „Tá pani Cigániková, ktorá sedela u mňa opakovane, keď ako bývalá majiteľka materskej škôlky chodila konzultovať jedálne lístky pre deti, a dostávala moje služby aj odbornú pomoc s výraznou zľavou ako prejav podpory z mojej strany, to dajme bokom. Chcem sa jej poďakovať za verejný kredit, ktorý mi udelila vyjadrením, že som dietológ s orieškami,” odkázal Bukovský političke, ktorá je obrovskou zástankyňou očkovania.

Bukovský ale argumentačne, vracajúc sa k spomínaným orieškom, upozorňuje Cigánikovú na jednu štúdiu. „Najnovšia štúdia z Harvardskej univerzity z augusta tohto roka ukázala, že konzumácia orechov v dávke už za hrsť denne, oproti ľuďom, ktorí nekonzumujú orechy vôbec, predlžuje život zhruba o 1,5 roka. Zvyšuje aj kvalitu života a človek sa ho dožije i v lepšom zdraví,” vysvetľuje Bukovský a dodáva: „Takže ak ma tá pani Cigániková, ako budúca šéfka svetovej zdravotníckej organizácie a iní, nazývajú doktor oriešok, netušia aký kredit mi dávajú. Cítim sa požehnaný, že ako lekár, to robím tak dobre, že tým, ktorí o to stoja, pomáham ako orechy,” rypol si Bukovský do Cigánikovej.

Po Mesíkovi žiada RTVS o priestor na diskusiu odborníkov už aj iniciatíva známych osobností
26 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Cigániková, ktorá má vzdelanie v oblasti verejnej správy, dehonestuje lekárov

Bukovský ale len pri orieškoch nezostal a na poslankyňu Cigánikovú, ktorá sa, podľa jej predchádzajúcich vyjadrení, rozumie azda do všetkého, začal páliť poriadne ostrými. „Pani Cigániková, ktorá má vzdelanie v oblasti verejnej správy a pred vstupom do politiky bola majiteľkou materskej škôlky, s takýmto vzdelaním môže podľa jej názoru verejne diskutovať o vakcíne, vírusoch, potratoch,“ pripomína doktor Bukovský poslankyni do čoho všetkého sa pustila „odborne“ diskutovať. „Je to šialené, že človek s vašim vzdelaním a skúsenosťami môže mať takú funkciu a takú moc, taký vplyv v oblasti ktorej nemôže rozumieť viac a lepšie ako bežný človek. Vy ste za výkon svojej funkcie zodpovedná aj mne a žiadam vás za túto vašu snahu dehonestovať moju osobu o verejné ospravedlnenie,” odkázal Bukovský „Vasilise Premúdrej“ prevtelenej do Jany Bittó Cigánikovej s dodatkom, že ak sa tak nestane, uplatní vraj právo na ochranu osobnosti.

Banáš: Mnohí by sa dali presvedčiť na očkovanie, ak by sa viedla diskusia. Tu sa však len robí propaganda
Banáš sa rozhodol vo videu vysvetliť, prečo pridáva na Facebook rôzne kontroverzné príspevky, videá či články, ktoré vrhajú iný tieň na témy, ktoré hýbu spoločnosťou. Robí tak napríklad aj pri téme Korony a očkovania. Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Petra Demková