Vypátrali Lipšicovho kajúcnika Zemáka, ktorého nechal Kovařík utiecť! (FOTO)
01 | 09 | 2021 I Peter Sulek
Exkluzívne zábery. V Chorvátsku vypátrali Lipšicovho kajúcnika Mateja Zemana alias Zemáka. Jeho zadržanie mal zmariť policajný prezident Kovařík. Neskôr bol na neho vydaný európsky zatykač, no momentálne si plnými dúškami užíva slobodu. Podľa vzoru Makó.

Podľa vzoru Makó - buď kajúcnik a môžeš všetko. Slnko, more, mladá manželka, majetok, sloboda. Takto si užíva Lipšicov kajúcnik, ktorého nechal utiecť policajný prezident Kovařík, za čo bolo voči nemu vznesené obvinenie. Na Slovensku však Zemáka čaká pobyt v cele. Bývalý zápasník, člen mafiánskej skupiny takáčovcov, dnes významný svedok v korupčných kauzách, musí byť teda policajnému prezidentovi Petrovi Kovaříkovi poriadne vďačný.
Zločinci a vládni kajúcnici na jednej kope

Podľa zistení portálu Pluska sa Matej Zeman zdržiava na ostrove Pag v meste Novalja. Čas trávi vo veľkom sídle. Miestni odhadujú jeho hodnotu na 400- až 500-tisíc eur bez vybavenia.

Portál zistil, že v podstate všetky domy na jeho strane ulice patria Slovákom. Aj mafiánom z takáčovskej skupiny alebo s nimi obchodne previazanými osobami.

Priamym Zemanovým susedom je Daniel Mészároš, ktorý podnikal s takáčovcom Martinom Mikulcom. Podľa polície stál Mikulec na čele záhorskej odnože takáčovskej skupiny. V auguste 2020 ho našli mŕtveho v Zlíne v Česku. Aj on vlastnil dom na mafiánskej ulici v Novalji.

Ďalsí dom v susedstve patrí Pavlovi Perneckému, ďalšiemu Slovákovi, ktorý má biznis prepletený s menovaným Mészárošom.

O pár uličiek ďalej mal apartmán ďalší kajúcnik František Böhm, kamarát Zemáka aj Mikulca. Tento bývalý siskár vraj takáčovcom vynášal informácie a svedčil proti bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi a bývalému policajnému prezidentovi Milanovi Lučanskému.

Po tom, čo Lučanský vo väzbe za záhandých okolností umrel, Böhm nezvládol výčitky vlastného svedomia a zastrelil sa.

Druhý apartmán v tom istom dome patrí bývalému policajnému funkcionárovi Norbertovi Paksimu. Ten si odpykáva päťročný trest za vynášanie informácií pre mafiu. A aj z Paksiho sa stal kajúcnik.

Tvrdá rana pre Lipšicov gang. Kovařík by mal vo funkcii skončiť k 15. septembru
Podľa zdroja TV JOJ by mal policajný prezident Peter Kovařík vo funkcii k 15. septembru skončiť. Informáciu sa snaží preveriť priamo u policajného prezidenta. Išlo by o tvrdú ranu pre Lipšicov gang. Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Zločinec a kajúcnik žiada o azyl

Nedávne zastavenie akcie na jeho zadržanie Zeman nekomentoval. Vraj sa po tom, čo ho policajná inšpekcia obvinila z krivého svedectva pre NAKA, začal cítiť ohrozený. „Hovoril som si, že predsa musí existovať medzinárodná ochrana,“ spomína s tým, že vtedy mu napadla žiadosť o azyl.

Štandardne sú žiadatelia o azyl umiestňovaní do záchytného tábora a potom do pobytových táborov. Tak to bolo aj v prípadoch Slovákov, ktorí počas socializmu utekali na Západ.

Zeman však žije nad pomery nielen klasických utečencov, ale aj obyčajných Slovákov. „Zo záchytného tábora som mal obavy. Keby ma nechali s ostatnými žiadateľmi, ktorých som videl, keď som žiadal o azyl, to by som radšej žiadosť nedal. Právnik mi povedal, že, našťastie, tam byť nemusím,“ priblížil nám vlastnú azylovú taktiku. „Ak preukážete, že máte kde žiť a máte na to prostriedky, nemusíte byť v pobytovom tábore. Pozrite, tu mám kartičku žiadateľa o azyl,“ ukázal hrdo svoj čerstvý doklad.

Aj zo Zemanových slov má vyplývať, že celá procedúra s azylom je len umelé naťahovanie času. Musí vedieť totiž, že azyl sa nedáva ľuďom, ktorí boli vo vlastnej krajine čo i len podozriví z páchania trestnej činnosti, nieto ešte obvinení z činnosti v zločineckej skupine.

„Azylové konanie môže trvať aj celé roky. Žiadateľ sa môže odvolať proti rozhodnutiu. Celé to trvá veľmi dlho,“ objasnil právnik Peter Kresák.

A že to vie aj mafián Zemák, o tom niet pochýb. „Trikrát sa môžem odvolať,“ povedal.

Fotky Lipšicovho kajúcnika Zemáka nájdete TU.

Zastavme Lipšicov gang. 565 dní nezákonne väznený advokát vyzýva Žilinku, aby konal
19 | 08 | 2021 | Peter Sulek