(AKTUALIZOVANÉ) V Košiciach sa schádzajú demonštranti. Začína masový protivládny protest (FOTO, VIDEO)
01 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič
V Košiciach sa na Deň ústavy schádzajú nespokojní občania, aby takto prejavili svoj nesúhlas so súčasnou vládou. Najväčšia nespokojnosť je aktuálne v spoločnosti najmä s rozkladom právneho štátu a tak si demonštranti zvolili za miesto svojho protestu na Hlavnej ulici v Košiciach neďaleko Ústavného súdu SR.

Na poteste v Košiciach sa objavili aj provokácie liberálnej strany:



Tisíce ľudí vyjadrilo svoj názor:



Medzi rečníkov sa pridal aj  poslanec NR Tomáš Taraba a poslanec EP Milan Uhrík. Po ich vyjadreniach nasledovala samozrejme štátna hymna:



Zábery z protestu v Košiciach:

Prví účastníci protestného zhromaždenia v Košiciach na Hlavnej ulici dňa 1.9.2021 / Ondrej Štefík (HD)


Organizátorom podujatia je strana Smer- SD na čele ktorej stojí Róbert Fico. Ten v poslednej dobe získava čoraz väčšiu podporu obyvateľov v snahe zastaviť porušovanie základných ľudských práv a slobôd občanov Slovenska zo strany súčasnej vlády. Fico naviac postupne odhaľuje nekalé praktiky na pozadí polície, ministertva vnútra a Úradu špeciálnej prokuratúry.

Prví účastníci protestného zhromaždenia v Košiciach na Hlavnej ulici dňa 1.9.2021 / Ondrej Štefík (HD)


Dnešným protestom chcú demonštranti vyjadriť svoj nesúhlas o súčasnou politikou vlády. Spoločnosť je permanentne vystavovaná tlaku zo strany vlády, ktorým sa snaží nanútiť očkovanie aj tým skupinám obyvateľov, ktorí vakcínu striktne odmietajú. Rovnako je dav pripravený vyjadriť ostrý protest proti rozhodnutiu Ústavného súdu SR vo veci nevypísania referenda pod zvolanie ktorého sa podpísalo takmer 600 tis. obyvateľov Slovenska a prezidentka Čaputová ho odmietla vypísať.

Prví účastníci protestného zhromaždenia v Košiciach na Hlavnej ulici dňa 1.9.2021 / Ondrej Štefík (HD)


Hlavný denník ma na mieste protestu v Košiciach svojho redaktora a ponúka informácie a spravodajstvo z aktuálneho diania aj obrazom a zvukom. Približnme o 15. hodine už na mieste bolo viac ako 10 tisíc demonštrantov.



V Bratislave to už vrie, veľká mela pred parlamentom. Košice zatiaľ pokojné, ale policajti sú všade
Deň Ústavy a sním spojené protesty sa už rozbiehajú. Kým v Košiciach je atmosféra ešte pokojná, v Bratislave to už vrie. Nahnevaný dav sa háda pred parlamentom s policajtmi a tí už majú plné ruky práce. Na nápor demonštrantov sa chystajú aj v... Čítať ďalej
01 | 09 | 2021 | Petra Demková