Prvé slová matky Pčolinského po prepustení: Od radosti sa doplietla
31 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Obvinenie z korupcie bolo právoplatne zrušené a bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír Pčolinský je voľný. Po šiestich mesiacoch v kolúznej väzbe sa vráti späť k svojej rodine a radosť neskrývala ani jeho mama Marcela, píše Pluska.


Generálna prokuratúra na čele s Marošom Žilinkom zrušila obvinenie exšéfa SIS Pčolinského. Obvineniam z úplatkárstva musel čeliť pol roka. Zadržaný bol Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) v marci pričom celý zásah prebiehal pred jeho malou dcérou a manželkou Adrianou Pčolinskou, ktorá je koaličnou poslankyňou NR SR.

„Telefonicky mi bolo oznámené, že obe obvinenia boli zrušené a dnes bude prepustený. Ideme si prevziať rozhodnutia a ideme naspäť do Leopoldova,” uviedol obhajca Pčolinského Ondrej Urban.

Matka prepusteného, pani Marcela, ktorá je starostkou Nižného Hrabovca, neskrývala svoje emócie a od radosti sa v prvých slovách po prepustení jej syn mierne sekla vo výpočtoch. "Poviem len dve slová: Veľmi sa teším!," Vytešovala sa pre vyššie uvedený portál. "Konečne vyšla pravda najavo!" Dodala pani Marcela.