Teror! Sudca v USA odobral rodičovské práva matke, kým sa nedá očkovať proti COVID-19
30 | 08 | 2021 I Petra Demková

Absurdnosť nariadení súvisiacich s covidom začína na celom svete narastať do obrovských rozmerov. Najnovšie to dokazuje prípad ženy, matky z amerického Illinois. Sudca jej odobral rodičovské práva, kým sa nedá očkovať. Právny zástupca otca sa vyjadril, že dúfa, že aj iné súdy sa budú týmto rozhodnutím inšpirovať.



Čo sa udialo?

Matka z Arizony, Rebecca Firlitová hovorí, že sudca z okresu Cook County ju zbavil rodičovských práv preto, lebo odmietla očkovanie proti COVID-19. Rodičia sú rozvedení už sedem rokov a syna majú v striedavej starostlivosti. Sudca urobil rozhodnutie na základe súčasných protipandemických opatrení v Cook County, kde žena žije.

Matka sa bráni tým, že sa nechce dať očkovať kvôli predchádzajúcim nežiaducim reakciám na očkovacie látky. Rebecca Firlitová tieto informácie podala televíznej stanici FOX 32 Chicago. "Môj syn mi chýba viac ako čokoľvek iné na svete. Je to veľmi ťažké. Nevidela som ho od 10. augusta," povedala žena v televízii.

Hovorca súdu pre FOX 32 uviedol, že sudca sa k rozsudku nemôže vyjadriť kvôli prebiehajúcemu prípadu.

Južanské štáty USA sa búria proti zmenám vo volebnom zákone. Tvrdia, že umožňujú volebné podvody
Desaťtisíce ľudí protestovali v sobotu proti návrhom zákonov v amerických štátoch vedených republikánmi. Nové zákony podľa demonštrantov predstavujú hrozbu pre slobodné voľby. Hlásia sa tak aj k tvrdeniam bývalého prezidenta Trumpa, že bol o miesto... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | TASR/ Petra Demková

Vyjadrenia právnej zástupkyne matky

Právna zástupkyňa matky Annette Fernholzová sa domnieva, že sudca prekročil svoje kompetencie.

„Súd prvého stupňa zjavne prekročil svoju právomoc v tom, že pozastavil kontakt matky s dieťaťom,“ uviedla Fernholzová vo vyhlásení pre Fox News. „Nebol to otec, kto predložil takúto žiadosť na súd. Keď sa matka v auguste zúčastnila pojednávania prostredníctvom aplikácie Zoom, nevedela, že sa bude pojednávať o jej rodičovských právach. Sudca ju však zbavil práva vypovedať v tejto záležitosti,“ doplnila. Vec je teraz pred odvolacím súdom v Illinois.
Vyjadrenia právneho zástupcu otca

Jeffrey Leving, právny zástupca Firlitovej bývalého manžela vo veci styku s dieťaťom uviedol, že rozhodnutie sudcu Shapira ich prekvapilo, no akceptujú ho.

„Existujú deti, ktoré zomreli na COVID. Myslím si, že každé dieťa by malo byť v bezpečí. A súhlasím s tým, aby matka bola očkovaná," ​​povedal právnik Leving. Právny zástupca otca pre FOX 32 ešte povedal, že dúfa, že rozhodnutie sudcu Shapira by sa mohlo prejaviť aj v iných prípadoch sporov rodičov o dieťa.
Nátlak na očkovanie v USA identický ako na Slovensku

V USA politici aj zdravotnícki úradníci vyzývajú podobne ako na Slovensku tých, ktorí môžu byť očkovaní, aby chránili ostatných, ktorí nemôžu.

Prevádzky aj miestne samosprávy a školy sa v USA zaviazali požadovať očkovanie proti COVID-19 do všetkých zamestnancov, ktorí nemajú lekársku výnimku. Od tých, ktorí očkovanie odmietajú, vyžadujú neustále nosenie rúška

Zamestnávatelia a riaditelia škôl za hranou zákona - dokedy budú slovenské orgány nečinné?
Občania Slovenska už skoro dva roky prežívajú peklo. Zamestnávatelia a školy protizákonne vyžadujú informácie o testovaní a očkovaní od svojich zamestnancov. Dokonca nariaďujú povinné testovanie a očkovanie aj keď preukazovanie sa negatívnym... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | René Balák