Na letisko v Kábule bolo vystrelených niekoľko rakiet, americká armáda aktivovala protiraketovú obranu, aby odrazila útok
30 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Na letisko v Kábule, ktoré je ústredným evakuačným bodom v Afganistane, bolo údajne odpálených päť rakiet. Rakety boli zostrelené systémom protivzdušnej obrany, uviedli médiá s odvolaním sa na amerických predstaviteľov, informuje portál RT.


V pondelok ráno bolo na oblasť kábulského letiska vypálených niekoľko rakiet, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na amerického predstaviteľa. Uviedol, že na zachytenie prichádzajúcich projektilov boli nasadené systémy protiraketovej obrany.

Korešpondentka Fox News pre národnú bezpečnosť Jennifer Griffin s odvolaním sa na predstaviteľa americkej obrany uviedla, že Pentagón na odrazenie útoku použil raketový systém Counter-Rocket, Artillery, Mortar (C-RAM).



Biely dom útok potvrdil v krátkom vyhlásení a trval na tom, že incident neohrozil evakuačný proces na letisku. Americký prezident Joe Biden bol informovaný o najnovšom útoku, uviedla tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová.

V súčasnosti nie sú k dispozícii žiadne správy o obetiach.

Na internete sa objavili videá, ktoré údajne ukazovali dôsledky výbuchu. Z miesta je vidieť oheň a hustý čierny dym. Agentúra AP s odvolaním sa na očitých svedkov uviedla, že rakety dopadli v mestskej štvrti Salim Karwan.





Americký dron zabil atentátnika v Kábule: Výbuch náloží v jeho aute usmrtil aj dieťa (VIDEO)
30 | 08 | 2021 | Tibor Sipos