Odvolávanie Mikulca sa v parlamente opäť odkladá
30 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič

Poslanci v pondelok 30. augusta mimoriadne zasadli do lavíc. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na návrh opozičných poslancov zvolal na 11.00 schôdzu k cenám energií, ktorej program však nebol schválený. Za hlasovalo 50 zákonodarcov, proti ich bolo 18, zdržalo sa 58 a nehlasovali dvaja. Informuje o tom portál webnoviny s odvolaním sa na agentúru SITA.


Skupina opozičných poslancov okolo strán Smer-SD a Hlas-SD požiadala parlament o zvolanie mimoriadnej schôdze o odvolaní Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra. Parlament však nie je uznášania-schopný, takže predseda NR SR Boris Kollár jej začiatok posunul na 12.10.


O odvolaní Mikulca sa malo v parlamente rokovať ešte v júli tohto roku, plénum však bolo aj vtedy viackrát neuznášaniaschopné a schôdza sa preto presunula na september. „Nemôžeme čakať do septembra, kým sa uráči vládnej koalícii rokovať o Mikulcovi,“ vyhlásil minulý týždeň líder Smeru-SD Robert Fico.

Podľa Fica je minister Mikulec podozrivý z korupcie, zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a „je otcom myšlienky“ prerušiť zásah policajnej inšpekcie proti trom zločinom.

Mikulec v zúfalosti napadol Fica trestným oznámením. Za toto a trestné oznámenie?
Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) podáva trestné oznámenie na predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica za ohováranie. Informoval o tom v pondelok na sociálnej sieti. Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR