Harabin: Fašisti nemôžu oslavovať porážku fašistov. Súčasná vláda nemá právo sláviť SNP
29 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Súčasná vláda nemá právo oslavovať dnešné 77. výročie Slovenského národného povstania (SNP). Skonštatoval to bývalý šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin v príspevku na sociálnej sieti, kde koalícii poslal ostrý odkaz.

"Fašisti nemôžu oslavovať porážku fašistov. Momentálna korupčno-mafiánska, ultraliberálna a rusofóbna banda prítomná v riadiacich štruktúrach štátu nemá morálne právo oslavovať SNP, ako najväčší počin Slovákov v novodobých dejinách, ktorým Slováci prejavili statočnosť, keď hrdinsky povstali proti fašizmu najmä preto, lebo u Covid fašistov je to zjavne neúprimné," skonštatoval šéf Vlasti.

Dnes sa k štátnemu sviatku na sociálnych sieťach ozvali mnohí politici. "V zápase s absolútnym historickým zlom – akým boli nacizmus a fašizmus - sa rozhodujúca časť národa v auguste 1944 postavila na obranu ľudskosti a civilizácie." Vyhlásila to prezidentka Zuzana Čaputová. "SNP nebolo porazené vojensky ani politicky," nechal sa počuť šéf parlamentu Boris Kollár.


Covid fašizmuz

Po internetových stránkach koluje video, ktoré natočili demonštranti protestujúci na oslavách SNP. Tí vykrikovali na súčasnú politikov, najmä Čaputovú, rôzne heslá. “Mali sme tu agenta Kisku, Máme tu agentku Čaputovú.! Fúúúj,” ozývalo sa z megafónu. “Vlastizrada! Vlastizrada! Vlastizrada!” Bolo počuť v centre Banskej Bystrice.

Podľa Harabina boli heslá smerujúce k politickým špičkám odpoveďou za, ako to sám nazýva - covid fašizmus. "Práve preto boli títo ľudia dnes v Banskej Bystrici vypískaní," uzatvára Harabin.

Fúúúúj! Hanbááá! Vrahovia! Zrada! Aj toto sa dnes ozývalo pri pamätníku SNP (VIDEO)
Oslavy výročia SNP mali byť oslavami všetkých Slovákov. Dnes však Múzeum SNP patrí iba vyvoleným. Vláda a ňou pozvaní hostia medzi seba obyčajných ľudí nepustili. Strach pred rozhnevaným ľudom bol jednoducho mocnejší ako oslavy pamiatky padlých... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik