Fúúúúj! Hanbááá! Vrahovia! Zrada! Aj toto sa dnes ozývalo pri pamätníku SNP (VIDEO)
29 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Oslavy výročia SNP mali byť oslavami všetkých Slovákov. Dnes však Múzeum SNP patrí iba vyvoleným. Vláda a ňou pozvaní hostia medzi seba obyčajných ľudí nepustili. Strach pred rozhnevaným ľudom bol jednoducho mocnejší ako oslavy pamiatky padlých hrdinov.


Protesty nespokojných Slovákov síce trochu utíchli, no vláda tuší, že neskončili. Dnešné 76. výročie SNP malo prapodivný rámec. „Vyvolení“ mohli ísť sláviť SNP „plebs“ zostal vonku. Nespokojní ľudia to však našej vláde „naložili“ aj keď ich dnu k sebe nepustili. Zahraniční návštevníci mohli aspoň vidieť, ako Slováci svoju vládu „milujú“. Priamy prenos z toho, čo sa dialo na „pľace“ pred Múzeom SNP priniesol na sociálnej sieti Igor Jurečka, ktorý zverejnil aj video (TU), takže ľudia mohli vidieť, čo sa v Banskej Bystrici deje.
Vraždy prekrývate samovraždami? Toto je vaša spravodlivosť?

Toto naši vládni predstavitelia a politici zrejme nečakali. Piskot a nadávky sa len tak sypali na ich hlavy. Azda jediný komu dav zatlieskali bol syn Alexandra Dubčeka. Pískania a pokrikov „kolaborant“ sa ušlo aj Petrovi Pellegrinimu. „Ale aspoň šiel nestrážený priamo,“ skonštatovali niektorí protestujúci. „Čoho sa bojíte! Hanba! Zrada! Fúj! Gestapo! Zlodeji!“ Aj takéto slová padali na hlavy našich „milovaných“ politikov. Svoje dostala aj prezidentka. „Čaputka je hanbou Slovenska! Vlastizradkyňa!“ kričali protestujúci a čakajúci na uvoľnenie priestoru pri Múzeu SNP, pretože o 13.30 mal byť k dispozícii aj verejnosti.



„Vraždy prekrývate samovraždami? Toto je vaša spravodlivosť?“ volali ľudia na ulici a vždy ako sa zjavil nejaký politik sa ozýval mohutný potlesk. „Toto nie je naša vláda, toto nie sú naši zástupcovia. Chceme späť naše Slovensko!“ ozývalo sa spomedzi ľudí. „Už sa idú nažrať za naše peniaze... Fúj, banda... Prasatá... Ste ako psy, čo sa bránia útokom...“ aj takto ľudia častovali vyvolených papalášov na oslavách SNP, ktoré si privlastnili a občanov nechali stáť za kordónom policajtov a kukláčov.

Vláda jasne ukázala ako sa bojí svojich voličov. „Tak toto je už ozaj hrozné, aby na výročie SNP nemohli ísť normálni ľudia a ešte papalášov chránia na streche ostreľovači so samopalom. Je to už ozaj hnus tejto vláde,“ napísala v diskusii Jana Konbíková.

Stanislav Mičev: Osud múzea SNP je v rukách politikov, ktorí sľuby nedodržali
"Načo zbytočné reči o transparentnosti a odbornosti?" Pýta sa Stanislav Mičev na sociálnej sieti. "Keď stačí rozhodnutie dvoch ministrov. Ministerstvo kultúry doteraz žiadnym oficiálnym dokumentom neoznámilo Múzeu SNP pripravované zmeny. Naďalej... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová