Liptáka si pohadzuje ministerstvo a SLK. Dať naňho trestné oznámenie odvahu nemajú
28 | 08 | 2021 I Petra Demková

Bloger sa pýta: "Ak neexistuje štatistika, ktorá by dokazovala, že Lipták poškodil pacientom, potom je útok Ministerstva zdravotníctva obyčajnou propagandou. Nemôžu súdiť a odsúdiť doktora. ktorý má možno ďaleko lepšie výsledky, ako iní. Alebo je požadovaným výsledkom podľa úradníkov zvýšenie počtu úmrtí?“



Lipták si nerobí z obvinení nič

Zatiaľ čo Ministerstvo zdravotníctva aj Slovenská lekárska komora si známeho a kontroverzného lekára pohadzujú medzi sebou a kujú plány čo s ním, Peter Lipták na sociálnej sieti ďakuje za podporu. Urobil tak v rôznych skupinách kde sa združujú ľudia jeho názoru, Napísal, že sa nikdy nespreneverí pravde.


Okrem toho vedenie rezortu zdravotníctva provokuje aj svojím príspevkom na sociálnej sieti, kde opätovne zverejňuje postupy pri liečení Covidu, ktoré ako lekár uplatňuje. Tieto, samozrejme, považuje on sám za správne.

Bukovský: z pripravovanej novely zákona o policajnom zbore behajú po chrbte zimomriavky
"Chrániť zdravie a životy je iba deka, ktorá má prikryť obrovský hnus štátnych zákaziek bez výberového konania. Ale aj dezinformácií, emocionálneho chaosu, psychického stresu, zastrašovania a totálneho rozvratu celej spoločnosti. Chaosu, ktorý na... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ministerstvo koná a SLK vydala vyhlásenie

A zatiaľ úradníci na ministerstve penia a Slovenská lekárska komora rozmýšľa čo s týmto „infant terrible“ slovenského zdravotníctva. SLK vydala stanovisko. Najprv citujú zo statusu MZSR:

"Lekár Peter Lipták opakovane šíri nepravdivé a zavádzajúce informácie o chorobe Covid–19, bagatelizuje závažnosť tohto ochorenia, nabáda k nenoseniu rúšok, k nedodržiavaniu platných opatrení a pravidelne šíri dezinformácie o očkovaní proti Covidu. Od očkovania odrádzal aj seniorov v domove seniorov Archa, ktorí patria medzi skupiny najviac ohrozené koronavírusom.

Peter Lipták tiež vystupoval bez rúška na verejných zhromaždeniach v čase, kedy tým porušoval aktuálne platné nariadenia."
Samotná reakcia SLK

Reakcia SLK je v tomto znení. Zverejnili ju na sociálnej sieti:

"Konkrétnu sťažnosť MZ SR na doktora Liptáka sme zatiaľ oficiálne nedostali, máme informácie len z médií. Akonáhle bude sťažnosť doručená Slovenskej lekárskej komore, Kontrolný výbor SLK po oboznámení sa s podnetom ho zašle MUDr. Liptákovi na vyjadrenie. Následne po oboznámení sa so všetkými relevantnými skutočnosťami a písomnosťami rozhodne, či podá návrh na začatie disciplinárneho konania Disciplinárnej komisii.

Tá môže udeliť lekárovi napomenutie alebo pokutu až do výšky 1659 eur. Pri opakovanom porušení môže byť dokonca aj vylúčený zo SLK.

Vzhľadom na množiace sa podnety plánuje SLK v najbližšom období iniciovať pracovné stretnutie s ministrom zdravotníctva SR, na ktorom chceme hovoriť o širších kompetenciách a právomociach SLK. Slovenská lekárska komora, 27.8.2021.“

Lipták dáva rady na úspešné zvládnutie Covidu. TOTO by ste mali vedieť!
Jedným z lekárov, ktorí sa na Slovensku vzopreli vláde a ministerstvu zdravotníctva v boji s koronavírusom je aj kontroverzný doktor Peter Lipták. Ministerstvo síce pred pár dňami podalo na neho podnet na Slovenskú lekársku komoru, on si však za... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Trestné oznámenie nedali. Prečo?

Zaujímavosťou je, že na MUDr. Liptáka ani ministerstvo, ani SLK , ani nikto iný nepodal trestné oznámenie. V podstate ho idú iba disciplinárne riešiť. Za čo však?

V tejto súvislosti vyznieva zaujímavo vyjadrenie analytika a blogera z internetu, ktorý svoj názor zverejnil na sociálnej sieti VK:

„Ministerstvu zdravotníctva vadí, že doktor Lipták popiera pandémiu, marginalizuje hrozbu a ambulantne lieči ľudí s pozítívnym testom na prítomnosť vírusu SARS-CoV-2.

Ak teda je jeho tvrdenie nesprávne, ak je jeho liečenie choroby Covid-19 nevedecké, jeho ambulancia by mala vykazovať zvýšenú mieru tažkých prípadov a úmrtnosti pacientov.

Je to skutočne tak? Skutočne je Lipták prominentným dodávateľom záujemcov o exkurziu covid oddelení a pohrebných ústavov. Ak neexistuje podobná štatistika, potom je útok Ministerstva zdravotníctva obyčajnou propagandou. Nemôžu súdiť a odsúdiť doktora. ktorý má možno ďaleko lepšie výsledky, ako iní. Alebo je požadovaným výsledkom podľa úradníkov zvýšenie počtu úmrtí?“

Bittó Cigániková opäť tvrdo zaútočila na Matoviča. Kopla si aj do Mesíka a Bukovského
Poslankyňa skritizovala očkovaciu kampaň aj lotériu. „Medzičasom nám tu vyrástli ako najväčší “odborníci” na pandémiu ekologický aktivista a dietológ s orieškami. A teraz ich chcú hudobníci dostať do hlavného vysielacieho času, nech diskutujú o... Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Petra Demková