Juraj Droba hľadá spôsob ako presvedčiť ľudí na očkovanie. Myslí si, že ho našiel.
28 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

V poslednej dobe sa Juraj Droba mení na vakcinačného agitátora. Najnovšie chce, aby mali ľudia o očkovaní čo najviac informácií. Vo videách, ktoré bratislavská župa natočila, sa rozhodol dať hlas odborníkom.



Známe osobnosti spovedajú "odborníkov"

Juraj Droba na svojom profile na FB zdieľa video, ktoré môžete nájsť aj na stránke Bratislavského samosprávneho kraja. Ide o prvé video zo série videí, kde budú klásť otázky odborníkom známe osobnosti. Mikrofón do ruky vzal tentoraz herec Miro Noga, ktorý je už dlhšiu dobu v ústraní. Bude to znieť neuveriteľne, ale o očkovaní detí sa herec rozprával s najväčšou odborníčkou na pediatriu na Slovensku s Elenou Prokopovou.
Bezpečné aj pre deti

Miro Noga ako otec prváčky bol prizvaný, aby si s doktorkou posvietili na očkovanie detí. Pani doktorka, vysvetľuje priebeh klinických skúšok a s istotou tvrdí, že čoskoro bude možné očkovať aj deti mladšie 12 rokov. Predpokladá sa, že už niekedy okolo Vianoc, najneskôr v januári, by sa mohli očkovať deti od 6 mesiaca veku. Samozrejme, klinické štúdie sú vedené pod prísnym dohľadom, vakcíny sú absolútne bezpečné.

Nedoporučíme očkovanie detí len preto, že to chcú politici, povedala očkovacia komisia v Nemecku
05 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Obohratá pesnička

Na otázku či môžu neočkované deti preniesť ochorenie aj na zaočkovaných starých rodičov lekárka priznáva, že áno: "Áno, nezaočkované deti to môžu preniesť na rodičov či starých rodičov. Pretože deti sú úplne rovnako infekčné, ako dospelí." Jedným dychom však dodáva, že imunitu majú deti stavanú na zvládanie vírusov lepšie ako dospelí, prejavy sú oveľa menej závažné, dieťa sa s vírusom lepšie vysporiada, kratšie pretrváva infekčnosť, ale nálož je stále rovnaká. Hra na citovú strunu - vnúčatá a starí rodičia, výčitky svedomia z nakazenia slabších,  je už pomaly ako refrén.
Nízke percento zaočkovanosti, treba očkovať aj deti!

Lekárka tvrdí, že ak by bolo zaočkovaných 100% populácie nad 50 rokov, alebo sa zaočkovali len chronicky choré deti, očkovanie detí by nebolo nevyhnutné. Avšak, "celý svet už začína očkovať práve deti", zdôrazňuje odborníčka. Prichádzajú nové mutácie vírusu a my nevieme, aký priebeh budú mať u detí.

Na Nogovu otázku o bezpečnosti vakcíny, prípadne o jej vedľajších účinkoch je si doktorka istá. "V klinických štúdiách, neboli dokázané žiadne vážne vedľajšie účinky, ktoré by bránili v použití vakcíny", stojí si za svojim Prokopová. Keď tak spomenie teplotu, prípadne zväčšené lymfatické uzliny, nič čo by sme z bežných vakcín nepoznali. Úmrtia po vakcíne neboli dokázané, inak by vakcína nebola povolená a daná do používania. "Žiadna vakcína doteraz nebola tak podrobne sledovaná", dodáva odborníčka.
Pochybovači a ich krátka pamäť

"Generácia, ktorá brojí proti očkovaniu, je očkovaná od malička všelijakými vakcínami, pochybujem, že boli pod takým drobnohľadom", zosmiešňuje Prokopová ľudí odmietajúcich očkovanie proti covidu. Priam posmešne spochybňuje akékoľvek vedľajšie účinky, ktoré sa už dostali do uší asi nejednému z nás: opuchy mozgu, poškodená DNA, sterilita.. pre odborníčku z konzília všetko absurdné.

"Prílišná demokracia niekedy príliš škodí", uzatvára žoviálne reklamný rozhovor herec.

Očkovanie detí Slováci nepodporujú, vakcinofilmi sú najmä priaznivci koalície, ukázal prieskum
12 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Debata na úrovni teleshoppingu

Vo videu neodznelo nič nové, nič, čo by sme doteraz nepočuli alebo netušili. Ak si pán Droba myslel, že verejnosť potrebuje zas a znova počuť tú istú odborníčku a žiadnu inú, mýlil sa. Ak si myslel, že Miro Noga zapôsobí ako osobnosť úspešného marketingu, mýlil sa. Ľudia sú už presýtení jednostranného monológu, radi by si vypočuli konečne aj nejaký odborný dialóg.