USA a Británia chcú spoločne bojovať proti terorizmu
27 | 08 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Minister zahraničných vecí USA Antony Blinken telefonoval po štvrtkových samovražedných bombových útokoch v afganskej metropole Kábul so šéfom britského rezortu diplomacie Dominicom Raabom. Informovalo o tom v noci na piatok americké ministerstvo zahraničných vecí.


"Šéf rezortu diplomacie Antony Blinken hovoril po dnešných hrozných teroristických útokoch v Kábule s britským ministrom zahraničných vecí Dominicom Raabom. Zhodli sa na tom, že blízka protiteroristická spolupráca je dôležitá. Hovorili tiež o medzinárodnej zaangažovanosti do budúcnosti Afganistanu," píše sa vo vyhlásení amerického rezortu diplomacie.

Televízia BBC tiež v piatok informovala, že Británia bude aj po štvrtkových útokoch pokračovať s evakuáciou z Afganistanu. Oznámil to britský premiér Boris Johnson po mimoriadnom zasadnutí vládneho bezpečnostného tímu Cobra. Johnson uviedol, že Británia bude s evakuáciou pokračovať do "poslednej chvíle", zároveň však uznal, že čas na evakuáciu sa kráti.

S evakuačnou misiu plánuje pokračovať aj USA. Potvrdil to americký prezident Joe Biden, podľa ktorého sa USA nenechajú "odradiť teroristami".

Mimoriadna správa: Útok na AMERICKÝCH vojakov na letisku v Kábule (VIDEO)
Na kábulskom letisku došlo k samovražedným útokom na amerických vojakov. Zahynulo 12 amerických vojakov a 15 ďalších utrpelo zranenia. Útok zasiahol aj civilistov čakajúcich na evakuačné lety. Podľa CNN International zahynulo aj viac ako 60... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Ivan Mihale