Neuveriteľné prepojenia Makóa s dcérou herečky Turzonovovej
27 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Prepojenie bezpečnostnej spoločnosti Lama SK a bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy, dnes kajúcnika Ľudovíta Makóa je nepopierateľné, píše Pluska.



Makó + Reken

Vo vyhlásenej súťaži o štvorročnú zmluvu na stráženie Slovenskej pošty v hodnote viac ako 9,5 milióna eur vyhrala Lama SK. Expremiér Fico sa stal hlavným kritikom tohto aktu, keď sa dozvedel, že môže byť de facto otočený proti nemu. Poukázal pritom na prepojenie tejto spoločnosti na stíhaného Makóa. Podľa lídra Smeru aj tento príklad dokazuje, že vláda korumpuje kajúcnikov, aby vypovedali krivo a proti jej nepohodlným ľuďom.

Voči Ficovým slovám sa ihneď ohradil majiteľ spoločnosti, Boris Reken. Ten sa snažil vyvrátiť, že by Lama SK bola prepojená na zrejme najznámejšieho kajúcnika na Slovensku. „Vlastnícka štruktúra našej spoločnosti je zverejnená, už niekoľkokrát v minulosti sme jasne preukázali, že pán Makó nie je jej súčasťou a nemá na činnosti a procesy našej spoločnosti žiadny vplyv. Osobné vzťahy našich zamestnancov sú ich súk­romnou záležitosťou a nie sú dôvodom na ich profesijnú diskrimináciu,“ uviedol Reken.

Buď kajúcnik a môžeš všetko. Vláda cez Poštu dáva zarobiť Makóvi, Výbohovi zmluvy naopak zrušila
10 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Makó + Kapusníková