Ministerstvo zdravotníctva sa zobudilo a podáva trestné oznámenie
27 | 08 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre verejné obstarávania na poskytovanie podporných služieb pre zabezpečenie prevádzky informačných systémov Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.


Podľa ministerstva existuje podozrenie, že s podkladmi vypracovanými pre účely vyhlásenej verejnej súťaže sa mohlo manipulovať. "A to osobami z externého prostredia, reprezentujúcimi obchodnú spoločnosť pôsobiacu v IT biznise v súčinnosti so zamestnancami NCZI," vysvetlila Eliášová.

Ministerstvo zdravotníctva bez slova ZMAZALO svoju falošnú štatistiku
Odborníci z Ministerstva zdravotníctva si urobili hanbu na tri zimy. Sami sa usvedčili z klamstva. Dobre im tak. Najlepšie na tom celom je, že teraz si už aj tí, ktorí „nekonšpirovali“, budú klásť otázku: klamali nás odborníci teraz prvýkrát? ... Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Petra Demková


Zdôraznila, že pre ministerstvo je prvoradá transparentnosť a efektívne využívanie verejných prostriedkov. "Predmetné verejné obstarávanie je už NCZI zrušené," pripomenula hovorkyňa. Dodala, že rezort nevstupuje do procesu tvorby súťažných podmienok verejných obstarávaní rezortných organizácií, ide o samostatné právnické osoby a subjekty.

NCZI nedávno vyhlásilo verejné obstarávania spolu za viac ako 58 miliónov eur. V podkladoch sa však vyskytli viaceré nezrovnalosti a chyby. Upozornilo na to občianske združenie Slovensko.Digital. NCZI potom rozhodlo o zrušení verejného obstarávania.

Ministerstvo zdravotníctva platí médiám z našich daní obrovské sumy za propagáciu očkovania
Sami sa skladáme na „oblbovanie“. Tak by sa dalo popísať, čo sa deje. Občianska iniciatíva Nespokojný občan sa pozrela na finančné prostriedky, ktoré v máji 2021 zaplatilo MZ SR médiám za propagáciu očkovania proti Covid-19. Zo sumy sa krúti hlava.... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Petra Demková