J. Mažgút: LGBT si hovie a na oslavy SNP vás ani nepustia
27 | 08 | 2021 I Ivan Mihale

Dúha je viac ako SNP? Pýta sa vo videu na sociálnej sieti hovorca Smeru Ján Mažgút. Jeho otázka pritom smerovala priamo na fakt, že Múzeum SNP v Banskej Bystrici žiadalo 70-tisíc € na oslavy SNP. Ministerstvo kultúry podľa Mažgúta uprednostnilo “inakosť”. Hodnotový odkaz tých, ktorí bojovali za slobodu počas druhej svetovej vojny ostal nepovšimnutý.


Múzeum SNP prvýkrát nedostalo nič. „Ministerstvo kultúry nám tento rok na oslavy SNP nedalo nič. Hovorí sa tomu nula,” priznal šéf múzea Stanislav Mičev.
Múzeum dali Naďovi

Podpora LGBT namiesto dotácie na organizáciu podujatí spojenými so SNP prekáža aj hovorcovi Smeru Jánovi Mažgútovi. Odniesla si to  ministerka Natália Milanová. „Okrem toho, že nebráni múzeum SNP ako kultúrnu inštitúciu a zbavila sa ho v prospech spolustraníka Naďa, pomstila sa aj druhýkrát keď rezort, ktorý vraj riadi neprispel na oslavy SNP ani jeden jediný cent,” uviedol Mažgút vo videu.

Vážení politici v Afganistane ste totálne zlyhali a nikto odrazu nenesie zodpovednosť
Komentár Juraja Zábojníka Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriel Matta

Neverejné oslavy a podpora pre LGBT

„Na úrade vlády sedia ratlíci, ktorí sa boja ľudí a pomaly už aj vlastného tieňa a tak si povedali, že v časoch covidových si z tohtoročných osláv SNP urobia súkromnú žúrku. Na oficiálne oslavy vás jednoducho nepustia,” nepáči sa Mažgútovi.

Na druhej strane veselo sa podporujú LGBT organizácie, ktoré od ministerstva kultúry, finančné príspevky dostali. „V Centrálnom registri zmlúv (CRZ) som sa ale dočítal, že prednosť a nemalé finančné dotácie tento tok dostali iní. Tak napríklad Saplinq, občianske združenie, ktoré sa venuje a zaoberá rozvojom komunity lesieb, gejov, bisexuálnych a transrodových ľudí LGBT dostali 9-tisíc eur,” uviedol.

Ďalej uviedol , že Iniciatíva Inakosť získala dotáciu 5-tisíc eur, slovenské LGBT Divadlo Nomantinels vyše 15-tisíc eur, Duhový pride 8-tisíc eur, Nadácia Milana Šimečku 7-tisíc eur a napríklad divadelný festival Drama Queer až 27-tisíc eur.



Starosta Becík ŠOKUJE: Čo projekt, to zamietnutie (VIDEO)
Kontroverzný starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík je pre mnohých Slovákov hrdinom, no pre štátnych úradníkov buričom a nepohodlným človekom. Bol to on kto nechal liečiť ľudí v obci pomocou Ivermectinu, a bol to on, ktorý sa podujal... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021