Starosta Becík ŠOKUJE: Čo projekt, to zamietnutie (VIDEO)

Kontroverzný starosta Dvorov nad Žitavou Branislav Becík je pre mnohých Slovákov hrdinom, no pre štátnych úradníkov buričom a nepohodlným človekom. Bol to on kto nechal liečiť ľudí v obci pomocou Ivermectinu, a bol to on, ktorý sa podujal kritizovať vládnych úradníkov za ich kroky smerom k občanom.


Branislav Becík síce prešiel „stranícky“ z Dobrej voľby do Hlasu-SD, no jeho názory zostali rovnaké – boj za lepší vidiek, boj za občana, človeka. Vidieť to aj v jeho najnovšom videu, kde opäť kritizuje prácu vlády, ktorá, podľa neho, smerom k vidieku nerobí takmer nič. A pritom má k dispozícii obrovské peniaze.
Dajte na stôl plány, alebo stratégiu, ako ďalej, aby sa náš národ mal lepšie

Starosta Dvorov nad Žitavou v úvode videa priznáva, že zhruba pred týždňom vyzval ministrov, aby svoju prácu začali brať zodpovedne. V konečnom dôsledku na ich práci a racionálnych projektoch je závislý rozvoj vidieka. „Vyzval som ich, aby už konečne dali na stôl plány, alebo stratégiu, ako ďalej, aby sa náš národ mal lepšie. Narážal tým na jeden fenomén, ktorý tu máme, a je to Fond obnovy,“ hovorí Becík a dodáva, že v spomínanom fonde je zruba 6,3 miliardy eur.

„Máme tu ale i ďalšie nevyčerpané zdroje ešte z predchádzajúceho obdobia, ako aj ďalšie prostriedky, ktoré nás čakajú, a ktoré budeme v blízkej dobe čerpať,“ konštatuje Becík, podľa ktorého teda máme pred sebou obrovský zdroj peňazí, ktoré môžu Slovensko posunúť dopredu.

Becík: Sme ľudské bytosti, nie len čísla v štatistikách! Protestujúci sa len dožadujú svojich práv a pravdy
V týchto dňoch prebiehajú protesty v hlavnom meste. Všetkých protestujúcich pritom mnohí označujú len za ľudí odmietajúcich vakcínu proti koronavírusu. Starosta a člen Hlasu Branislav Becík však toto tvrdenie na svojom facebookovom účte... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


„Peňazí je teda veľa, to je pravda, ale nie je už tak často počúvame, a politici o tom neradi vravia, že tieto peniaze budeme musieť raz vrátiť. Do roku 2053 všetko to, čo si z Európskej únie zoberieme, budeme musieť vrátiť,“ varuje syn exministra pôdohospodárstva Stanislava Becíka. „Takže správne nastavenie čerpania prostriedkov z fondov EÚ na rozvoj vidieka je veľmi, veľmi dôležité. Zlé nastavenia sa odzrkadlí aj na našich budúcich generáciách, lebo práve oni budú tí, ktorí budú musieť splácať tieto požičané prostriedky. A za prípadné chyby v tejto vládnej koalícii budú trpieť hlavne oni,“ prízvukuje starosta, podľa ktorého by jeho tucet opatrení malo slúžiť vládnej koalícii ako inšpirácia, lebo bez kvalitného rozvoj vidieka Slovensko napredovať nebude.

Becík: Sú tu ešte takí, čo pochybujú o tejto najhoršej vláde za celú históriu samostatného Slovenska?
Škandál so zle nahlásenými číslami nakazených koronavírusom nielenže poškodil Slovensko pri prechádzaní našich ľudí do okolitých štátov, ale spôsobil aj medzinárodnú blamáž. V statuse sa k svojim slovám spred niekoľkých mesiacov vracia aj starosta... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Páni ministri, vašou nečinnosťou budú trpieť len naši občania, a teda vaši voliči

„Aká je ale dnes bohužiaľ realita? To, že ministri riešia radšej všetko iné, ako by malo, hovorí za všetko. Podal som projekt a požiadal o výstavbu pitnej vody na uliciach, kde ju ešte nemáme. Zamietnuté. Požiadal som o rozšírenie zberného dvora v našej obci. Zamietnuté. Výstavba zelene, modernizácia parkov, detských ihrísk, výsadba stromov... Zamietnuté. Prístavba a rozšírenie materskej školy v nedohľadne. A som zvedavý na ďalšie projekty, ktoré máme podané na jednotlivých ministerstvách.

Ako sa k nim postavia páni ministri. Konkrétne sú to ministerstvo regionálneho rozvoja, životného prostredia, pôdohospodárstva, dopravy a kultúry,“ vyratúva sklamaný Becík to, čo mohlo pomôcť ľuďom v jeho obci, lenže štátni úradníci mu to zamietli. „Páni ministri, uvedomte si, že vašou nečinnosťou budú trpieť len a len naši občania, teda aj vaši voliči, ktorým sa práve takýmito projektami snažíme skvalitňovať život a bývanie na vidieku,“ odkazuje starosta Dvorov nad Žitavou.



Samosprávy, ktoré si podľa Becíka uvedomujú, že na potlačenie pandémie je dôležitá aj prevencia, na ktorú sa v dnešnej dobe akosi zabúda. „Musím zodpovedne prehlásiť, že tak, ako to bolo vo februári tohto roka, tak aj začiatkom septembra ideme rozdávať vitamíny pre obyvateľov našej obce. Začneme kategóriou 60+ a postupne ju budeme znižovať,“ oznamuje Branislav Becík a dodáva:

„Mimochodom, za Ivermectin, kvôli ktorému si ma doťahovali štátne inštitúcie, som nedostal žiadnu pokutu. Nepriamo mi bolo naznačené, keď si ma predvolali, aby som už radšej takúto moju aktivitu nezverejňoval na sociálnej sieti, že to pár ľuďom vadí, ale že som z morálneho hľadiska konal správne.“ Záverečné Becíkove slová sú ale viac ako šokujúce: „A tiež mi bolo naznačené, že väčšina lekárnikov v konkrétnych inštitúciách majú doma vo svojej domácej lekárničke práve tento liek. A to hovorí za všetko.“

Branislav Becík je sklamaný. On na protest proti vláde a prezidentke prišiel. Ľudia nie...
Posledný májová sobota bola v znamení protivládnych protestov. V Bratislave aj Košiciach sa zišli nespokojní občania, politici aj rôzni aktivisti. Prišiel aj Branislav Becík. Ostal však sklamaný. Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Petra Demková