Hnutie Republika POSIELA na vedca Čekana a jeho firmu daňovú kontrolu
27 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Uznávaný vedec Pavol Čekan zrejme v poslednom období nemá pokojné spanie. Najskôr sa voči nemu búria ľudia za to, že je horlivým zástancom očkovania proti COVID-19, teraz sa za jeho podnikanie do neho oprelo hnutie Republika.


„Republikáni“ chcú na Čekana dokonca poslať daňovú kontrolu. Podnet na ňu avizoval už poslanec Miroslav Heredoš, teraz podnet v statuse zdupľoval aj šéf hnutia a europoslanec Milan Uhrík. Vedec Pavol Čekan síce pomohol Slovákom tým, že im na jeseň daroval 200-tisíc testov na COVID-19, ani to ale nezavážilo pred tým, že hnutie Republika na jeho firmu posiela daňovú kontrolu.
Uhrík odkazuje: Spravodlivosť vás raz dobehne. Všetkých!

„Poznáte biznismena s ľudským zdravím a strachom Čekana?“ pýta sa hneď v úvode Uhrík a dodáva, že to je ten progresívec, čo o nezaočkovaných ľuďoch vyhlasoval, že ich „postupne budú dávať dole z bežného života, jednoducho budú chodiť zarúškovaní, náhubky budú mať, nebudú môcť cestovať, a ja sa budem z toho tešiť... Všetkých, čo sa nechcú dať zaočkovať (proti Covidu) pošleme do rozvojových krajín“. Tak tento podľa Uhríka arogantný človek vlastní firmu, ktorá získala od štátu obrovské státisícové zákazky na nákup Covid testov. „Tržby jeho firmy stúpli v minulom roku aj vďaka týmto zákazkám o viac ako 250%! Napriek tomu nezaplatí štátu na daniach ani cent. Materská firma, ktorá tento spolubiznis vlastní totiž sídli v americkom daňovom raji. A tam sa dá odliať a skryť všetko...,“ vysvetľuje šéf hnutia Republika.



„Toto sú tí progresívci. Strach, zákazy, testy, vakcíny, rozprávkový biznis a daňové raje. Na štáte a vystrašených ľuďoch zarábať, ale naspäť do štátu ani cent nezaplatiť,“ konštatuje Uhrík a dodáva, že preto predstaviteľ Republiky Miro Heredoš podal na Finančnú správu podnet na daňovú kontrolu Čekanovho „zázračného“ biznisu. „Pamätajte si mená Čekan, Mistrík a Čaputová. Jeden vo farmaceutickom biznise podniká, druhý nastavuje v krízovom štábe pravidlá a tretia to všetko posväcuje.

Heredoš: Čekan zarába na štátnych zákazkách. Zisky posiela do amerického Delaware s nulovou daňou
Pavol Čekan je slovenský vedec pôsobiaci v oblasti molekulárnej biológie, biochémie a molekulárnej onkológie, ktorý sa podieľal na troch patentoch v oblasti výskumu RNA. Jeho spoločnosť MultiplexDX darovala Slovensku 200 tisíc PCR testov na... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Hovoria tomu Progresívne Slovensko. Nitky sa už splietajú,“ píše v statuse Uhrík. „Nemyslite si, že ľudia sú slepí a že váš biznis na koronavíruse nevidia. Každý deň prezentujete, ako chytáte zlodejov a korupčníkov z minulej vlády, ale sami nie ste o nič lepší! To len jednu mafiu nahradila druhú. Spravodlivosť vás raz dobehne. Všetkých!“ varuje Čekana a spol. v samom závere statusu Milan Uhrík.

Blaha: Pán Čekan, viem, že by sa vám páčilo, keby existovala len jediná „pravda“, ale nás neumlčíte
Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha si ide svoje a len tak ho niečo nezastaví. Teda aspoň čo sa týka očkovania experimentálnymi vakcínami proti COVID-19. Za jeho slová ohľadom bojkotu keksíkov od firmy Sedita ho skritizoval i vedec Pavol Čekan, ktorý si... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik