Pellegrini ide opäť do referendového boja!
25 | 08 | 2021 I Ondrej Štefik

Predsedu Hlasu SD Petra Pellegriniho zaviazalo predsedníctvo k zvýšenej aktivite. Informoval o tom dnes na tlačovke strany, ktorú zverejnili na svojej Facebookovej stránke.


Predseda Hlasu výrazne skritizoval činnosť slovenskej vlády. Podľa neho Igor Matovič naďalej riadi tento štát. Uviedol tiež, že vláda sa venuje len kriminalizácii opozície. Zároveň zdôraznil, že sa ich nebojí a nezľakne. „Keď niečo majú, nech s tým idú von alebo nech nám dajú pokoj!" tlmočil stranícky postoj Pellegrini. Podľa neho ku kriminalizácii opozície prichádza podlým spôsobom len preto, lebo chcú Hlas pripraviť o preferencie.  

Pellegrini kritizoval celú vládu, ale najmä neschopnosť Matoviča, ktorý podľa jeho slov do dnešného dňa nepredložil návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Podľa neho nevedia, čo majú robiť.   
Návrat k referendu je nevyhnutný

Pellegrini uviedol, že si predtým nikdy nevedel predstaviť, že niekto zmarí referendum, ktoré chce viac ako 600 000 ľudí. Hlas sa s tým nechce zmieriť. Podľa jeho slov sú protesty demokratickým právom každého občana. Aj 1. septembra, čím narážal na protest, ktorý organizuje Smer. Taktiež povedal, že to však nevedie k ničomu zaväzujúcemu. 

Včerajšie predsedníctvo ho preto zaviazalo, že sa musí strana vrátiť k organizovaniu referenda o predčasných parlamentných voľbách, skonštatoval Pellegrini. Chce novelizovať Ústavu SR tak, aby mohli byť predčasné voľby. Ide mu o konkrétny legislatívny krok. Avizoval, že predloží túto legislatívnu úpravu 30. augusta do parlamentu.

Západ sa opäť pozerá na Rusov s otvorenými ústami. Ciele ruských zbraní zažijú krvavé jatky!
Rusi budú vedieť efektívnejšie likvidovať protivníkov zo vzduchu. Cieľ nebude mať prakticky žiadnu šancu prežiť, lebo bude pravdepodobne kompletne zlikvidovaný. Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Boja sa ľudí

Podľa neho sa súčasná vláda bojí ľudí, lebo ústredné oslavy SNP v Banskej Bystrici majú byť bez účasti verejnosti. Skonštatoval, že  do areálu múzea SNP pustia občanov až vtedy, keď odídu papaláši. Vyzval vládu a prezidentku, aby od tohto zbabelého kroku upustili a aby zabezpečili, že organizátori podujatia pustia verejnosť do priestoru múzea za dodržania hygienických opatrení.