Domáca cirkev znevážila Boha. Na stretnutie s pápežom pozýva vulgárny raper Ego
25 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Slovenská katolícka cirkev sa dopustila rúhania. Za tvár kampane, ktorá má prilákať mladých veriacich na stretnutie s pápežom, si vybrala vulgárneho rapera. Jeho životný štýl a tvorba popierajú kresťanské hodnoty.

Na stretnutie s pápežom Františkom sa zatiaľ registrovalo rekordne málo záujemcov. V prípade pápeža Ján Pavla II. bývala účasť v státisícoch. Televízia Markíza však včera informovala o čísle 28 tisíc, pritom Konferencia biskupov Slovenska dúfala v účasť pol milióna ľudí. Hrozí teda obrovské fiasko a medzinárodná blamáž.

Aj to môže byť príčinou, prečo domáca cirkev siahla po veľmi nešťastnom riešení a do kampane zapojila zhýralého liberálneho rapera, ktorý je symbolom konzumu, pôžitkárstva a individualistického života bez obmedzení. Do kampane teda zapojila človeka, ktorý je v mnohých ohľadoch pravým opakom ideálov kresťanstva. Je preto namieste povedať, že domáca cirkev znevážila Boha.
Žijeme len raz?

Žijeme len raz, tak poďme do toho. Povedalo si asi vedenie katolíckej cirkvi na Slovensku, inšpirované najznámejšou pesničkou rapera Ega. Facebooková stránka "Stretnutie mladých s pápežom Františkom v Košiciach" totiž v pondelok zverejnila video, v ktorom slovenský raper Michal Straka, známy pod pseudonymom Ego, pozýva ľudí do Košíc na stretnutie s pápežom. Straka vo videu vyhlásil, že pápež František je jeden z najúžasnejších ľudí na svete. Straka v minulosti podporoval aj Zuzanu Čaputovú.



 

Z návštevy pápeža môže byť fiasko roka. Zatiaľ sa s ním chce stretnúť len niečo vyše 12 tisíc ľudí
17 | 08 | 2021 | Peter Sulek