Eštok: Nikomu by nenapadlo, že Matovič môže škodiť aj v skutočne veľkom rozsahu
23 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Hochštapler, ktorý sa náhodou ocitol v politike a desať rokov tvoril jej okrajovú časť. Tak začal opozičný poslanec za Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok svoj komentár o ministrovi Igorovi Matovičovi.


"Skúste si predstaviť, že ste desať rokov mútili vodu v slovenskej politike nanajvýš prospešnými počinmi. Ministra vnútra ste nazvali čurákom a išli ste si to s ním vyriešiť ručne-stručne priamo v parlamente. Pobili ste sa o papierovú Ficovu figurínu, vysypali ste straníckemu kolegovi na hlavu vrecko injekčných striekačiek a tak ďalej," pripomenul Matovičove prešľapy ešte pred jeho premiérskym pôsobením.
Nikomu ani len nenapadlo

Poslanec Eštok mu ta naozaj nedaroval. Už vtedy si dnešný minister financií získal obrovskú pozornosť svojským správaním a poukazovaním na korupčné kauzy iných politikov. Niektoré z nich skončili fiaskom, avšak nie takým, aké už ako premiér spôsobil krajine na medzinárodnej úrovni.



"Nikomu ani len nenapadlo, že by ste ako zjavne nie celkom psychicky kompletná osobnosť mohli Slovensku škodiť aj v skutočne veľkom rozsahu," skonštatoval. "Ale čo čert nechcel: Keďže na politický guerillový marketing ste mali vždy obdivuhodný talent, vyniesli vás vaše uplakano-nahnevané videá až na piedestál moci a stali ste sa predsedom vlády. Konečne ste mohli naozaj uskutočniť všetok svoj ambiciózny program a zmeniť Slovensko na reformného tigra. Ibaže, drobná chybička – vy ste nikdy žiaden program nemali," pripomenul.

Ficov PEKELNE ostrý príspevok! Komu ho adresoval?
Líder strany Smer-SD R. Fico sa poriadne v nedeľu večer obul do médií a aj do konkrétneho politológa. Už toho má plné zuby. Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Petra Demková


Podľa slov poslanca Hlasu nemohol Matovič riadne riadiť Slovensko. "Manažovať ste bez podvodov nedokázali ani len svoj vlastný biznis, nieto celú krajinu. Ako teda uspieť, aby ste budili zdanie akčného premiéra? Pravdaže, marketing, veď bez neho by ste boli dávno stratení. Ibaže robiť marketing vo vláde a v opozícii sú dve úplne odlišné disciplíny. Čím teda zalepiť oči ľuďom, aby vás po troch mesiacoch nevyhodili z prvého okna na úrade vlády?
Sľuby, sľuby, plané sľuby

Eštok neváhal pripomenúť ľuďom aj sľuby, ktoré Matovič sľuboval pred mocou. "Nuž, sľubov ste mali vo svojich pochybných volebných anketách požehnane, akurát že schopnosť čokoľvek z nich uskutočniť ste nikdy nemali. Sranda, že to všetci videli už vo vašich opozičných časoch, a aj tak vám všetko zhltli aj s navijakom. Veď už vtedy ste im sľubovali referendum o dvadsiatke otázok, sľubovali ste svoj odchod z politiky po neúspechu v eurovoľbách, a nič. Ale teraz by si to pýtalo urobiť niečo, čo by vám prepožičalo aspoň zdanlivú legitimitu."
Zbaviť sa oponentov

"Ako spojiť príjemné s užitočným, teda zbaviť sa politických oponentov a zároveň akože realizovať svoj program? Správne – pozatvárať ich. Po tom predsa volalo na námestiach už roky celé Slovensko, že „gorily do basy“. A až doteraz sa nenašiel nikto, čo by zopár pánov bratov posadil do chládku. A byť v niečom prvý, dostať sa do učebníc a aspoň trochu ukojiť svoju márnivosť a pomstychtivosť, o to vám predsa vždy išlo až v prvom rade," skonšatoval v komentári.

Prečo navštívil súťažiacu Zuzanu? Matovič nemá žiadne svedomie, zachraňuje len vlastnú zvrátenú šou
Pondelok večer navštívil súťažiacu Zuzanu z Prešova, "aby jej vybavil výhru, o ktorú prišla". Samozrejme... Pravdou však zostáva, že národ si veľmi rýchlo uvedomil bizarnosť celej tej frašky s nezmyselnými pravidlami. Preto musí minister financií... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Tibor Sipos