Vedec R. Kollár: Jeseň 2021 vs. jeseň 2020 znamená 8x prísnejší Covid automat. Môže to akcelerovať nepokoje
22 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Keď sa nenecháš pekne zaočkovať príde zlý bubák a zoberie ťa so sebou... Aj takto by sa dalo nazvať to, čo vyprodukoval vo svojom statuse matematik a vedec Richard Kollár. Tiež konštatuje, že Covid automat bude 8x tvrdší ako pred rokom a tvrdí, že rúška ani online výuka deti pred deltou neochránia.


Nech je akokoľvek, vždy musí byť zle, respektíve pripravme sa na ešte horšie či najhoršie. Táto metóda zastrašovania ľudí koronavírusom tu je od začiatku, no čo tu nie je od začiatku, to je liečenie ešte predtým ako sa človek dostane do nemocnice. Tam síce zdravotníci robia možné aj nemožné, no vo viac ako 12,5 tisíca prípadov už bolo nemožné zachrániť človeka pred smrťou. Richard Kollár teraz v statuse straší v podstate všetkých nezaočkovaných a vyzýva ich dať si pichnúť experimentálnu vakcínu.
Príde úplná revolta ľudí a hromadné nedodržiavanie nariadených opatrení

„Držte si klobúky, stimieva sa! Nie je dôvod na paniku, ale...,“ píše v úvode Richard Kollár a pridáva grafy ukazujúce posledný vývoj počtu administrovaných testov na Slovensku (PCR a Ag, v jednotkách počet testov denne na 100 000 obyvateľov) a vývoj ich pozitivity. Posledných 7 dní je zelenou farbou. „Lenže zelená je len klam. V skutočnosti týmto tempom zelenú rýchlo opustíme a keďže očakávame v septembri len akceleráciu rastu, tak bude do konca septembra celé Slovensko zrejme čierne. Mraky sa stiahnu,“ začína so strašením matematik a vedec a vyťahuje eso z rukávu v podobe očkovania:

„Samozrejme, niekoľko okresov kvôli vysokej zaočkovanosti najstarších zostane našťastie len bordové, Bratislava má šancu zostať dokonca len červená. To je veľmi dobre. „Malým“ problémom je to, že do konca septembra bude stúpať počet hospitalizovaných zrejme dosť pomaly a v nemocniciach uvidíme len pár stoviek ľudí. V niektorých okresoch (čiernych) to bude zrejme dokonca nula, alebo len pár prípadov. To je samozrejme skvelé, ale problém je inde,“ konštatuje Richard Kollár, ktorý očakáva úplnú revoltu obyvateľov a hromadné nedodržiavanie nariadených opatrení.

Richard Kollár: Pre deti je koronavírus nebezpečný len na úrovni iných bežných ochorení
"Niektorí veria na iné vakcíny, na liečivá, atď. Aj tie však len reagujú a budú len reagovať na nové varianty vírusu. Budú vždy oneskorené ako televízny signál pani Zuzany. Je to systémová vec. Koronavírus zrejme v najbližšom storočí nedokážeme... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Dnešný Covid automat je dvakrát prísnejší ako ten na jar kvôli zníženiu pásiem pri raste (čo je správny krok) ale navyše ešte cca. 4-krát prísnejší ako na jar kvôli nižšej miere hospitalizácii spôsobenej posunom infikovaných medzi menej ohrozené skupiny. Dokopy máme teda zavedené cca. 8-krát prísnejšie pravidlá ako na jeseň,“ vysvetľuje matematik a vedec, podľa ktorého máme zaočkovanú takmer polovicu obyvateľstva a premorenie z minulej vlny možno najväčšie v Európe. „Nehľadajme opäť raz špeciálne slovenské riešenia, zatiaľ nám ani raz nepomohli a len situáciu voči ostatným zhoršili,“ pridáva Richard Kollár, ktorý očakáva, že väčšinu incidencie budú tvoriť mladí ľudia a deti a ich miera hospitalizácií bude síce vyššia ako v minulej vlne, ale výrazne nižšia ako pri dôchodcoch, či ľuďoch nad 50 rokov.
Nie je už vôbec otázkou kto, ale len kedy sa Detla variantom nakazí

„Je podstatné si uvedomiť, že s počtom infikovaných už nemáme veľmi čo urobiť. Mnohí tento fatalizmus odmietajú, ale čoraz viac dát zo sveta podáva presvedčivý obraz o tom, že opatrenia na deltu nezaberajú a málokomu sa podarí pred ňou ochrániť,“ konštatuje vedec a matematik, podľa ktorého by sme mohli čakať, ale nie je veľmi na čo, lebo žiaden zázrak za dverami nie je.

Nedoporučíme očkovanie detí len preto, že to chcú politici, povedala očkovacia komisia v Nemecku
05 | 08 | 2021 | Peter Sulek


„Len možné ďalšie varianty, ktoré môžu byť ešte horšie ako tie doteraz,“ píše Richard Kollár v štýle bu, bu, bu... „Kto sa chcel dať zaočkovať, už mal dosť príležitostí, do konca septembra by to mali stihnúť aj tí najpomalší. Vlnu je už len potrebné spomaliť tak, aby nezaplnila naše nemocnice tak, že nebude znovu dostupná bežná zdravotná starostlivosť.

&id=2247644

Na dvere klope nový školský rok, aký tu podľa Richarda Kollára ešte nebol. „Už teraz sa diskutuje o tom, či budú v školách potrebné rúška a kde sa bude ako učiť. Pravdupovediac, je to asi takmer jedno. Ani rúška, ani vetranie, ani dočasné online vyučovanie deti pred infekciou neochráni. Raz školy budeme musieť otvoriť, a vtedy sa to asi aj tak stane,“ vysvetľuje matematik a vedec, podľa ktorého nie je už vôbec otázkou kto, ale len kedy, a pre rodičova tak nastane ťažká situácia.

„Ak sú zaočkovaní alebo infekciu v poslednom pol roku prekonali, šanca na to, že SARS-CoV-2 verzia delta+ ich deti na nich prenesú, a že budú mať väčšie komplikácie, je veľmi malá. V ostatných prípadoch rozumiem ich strachu zo vzdelávania ich detí. Covid je hnusná choroba. A nikto predsa nechce skončiť úplne zbytočne v nemocnici,“ skonštatoval matematik a vedec Richard Kollár, a ešte ako správny zástanca vakcinácie dodal, že je tu posledná šanca na zaočkovanie.

Očkovanie detí proti koronavírusu nie je správnou cestou (Thomas Mertens)
Názor Thomasa Mertensa (Wochenblick) Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová