Poslanec SaS Dostál napadol generálneho prokurátora za to, že dovoľuje disciplinárne rieši Lipšica
21 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Poslanec NR SR Ondrej Dostal sa obul do generálneho prokurátora Maroša Žilinku, kvôli jeho riadiacej činnosti. Nepáči sa mu, že jeho bývalého kolegu z poslaneckých lavíc chcú disciplinárne stíhať. 


Dostál nazval Lipšica Lipčicom. Nevedno, či ho tak neprezýval, keď šúchali spoločne poslanecké kreslá alebo sa len pomýlil. Disciplinárne stíhanie Lipšica považuje za "absurdný ťah". Dôvodí tým, že verejné vyjadrovanie Lipšica je v poriadku a problém v tom nevidí.

Verejné vystupovanie Lipšica interpretoval ako postavenie sa za vyšetrovateľov. Naopak, Maroš Žilinka, ktorý má v slovenskej prokuratúre odslúžených veľa rokov, si myslí, že konanie Lipšica bolo v rozpore s princípom zdržanlivosti, ktorý mu ukladá zákon. Z tohto dôvodu aj generálny prokurátor podal návrh na disciplinárne stíhanie Lipšica. Politický špeciálny prokurátor bude mať teda na svoju obhajobu priestor.
Chúďatko Danielik a zlý, zlý, zlý Maroš!

„Som presvedčený, že keby bol ešte stále vo funkcii generálneho prokurátora jeho predchodca Jaromír Čižnár, tak takúto nehoráznosť by si nedovolil. Dokonca si myslím, že tohto by nebol schopný ani Dobroslav Trnka, ktorý bol teda schopný naozaj všeličoho," rozhorčuje sa Dostál nad tým, že Maroš Žilinka nie je servilný novej koalícií a ide striktne v medziach zákona.

Ondrej Dostal ostentatívne upozorňuje svoje okolo na jeho prezieravosť. „Máme, čo sme si zvolili. Teda ja nie. Takto spätne som veľmi rád, že som bol medzi tými nemnohými poslancami NR SR, ktorí hlasovali proti Žilinkovi," dušuje sa na Facebooku poslanec SaS. Dostál by zrejme aj na pozícii generálneho prokurátora rád videl politika typu Lipšic.

Géci školil Čekana a Žiaka o tom, čo je to logika
Podpredseda politickej strany Život NS a známy právnik Marek Géci napísal status, v ktorom musel vysvetľovať ako študentom na aplikačnom príklade, čo je to logika a ako sa logicky uvažuje. Bola to jeho reakcia na detinské útoky Čekana a... Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Čo tam po protekcionalizme, keď ide o nášho človeka

Daniel Lipšic je známy svojimi dobrými stykmi s koaličnými poslancami a členmi vlády. Kvôli nemu sa aj novelizoval zákon, aby sa mohol uchádzať o post prokurátora. Prokurátorom sa nemohol stať, keďže to nikdy nerobil. Spravili z neho rovno šéfa špeciálnej prokuratúry.

„A rovnako neľutujem, že som svoj hlas dal Danielovi Lipšicovi. Jedným z dôvodov bola moja obava, že zo strany generálneho prokurátora Žilinku môžu prísť práve takéto tlaky. A dôvera v to, že ich práve Lipšic ako špeciálny prokurátor dokáže ustáť," chváli sa svojou voľbou Lipšicov politický kamarát Dostál.

Pred 53 rokmi vtrhli do Československa tanky Varšavskej zmluvy a rozdrvili Pražskú jar
21 | 08 | 2021 | editor01hd