M. Valachová: Sme vydaní napospas úradníkom, ktorí hladkajúc svoje bruchá robia s dátami, čo chcú
21 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Ohnuté a zmanipulované čísla nás ničia. A úradníci, ktorí to majú na svedomí, si hladkajú svoje bruchá! Sme vydaní napospas svojvôli úradníkov! Klamú nás. Aj pre toto by sme sa mohli všetci spojiť!" Martina Valachová


Matina Valachová, šéfredaktorka online magazínu 40plus, od vypuknutia pandémie COVID-19 dáva priestor odborníkom z každej oblasti. Dlhé týždne zverejňuje aj vlastný názor ohľadom COVID pandémie a opatrení, ktoré sa dotýkajú každého z nás. Uvedomuje si, že mnohí hromžia, ale verejne je napokon takmer každý ticho, pretože okolie vie byť nemilosrdné k iným názorom. A najviac tí, ktorí razia teóriu smrteľnej choroby a teóriu, že politici robia všetko, aby nás zachránili, vysvetľuje na úvod článku Valachová.

Igor Matovič tvrdo zaútočil na Jána Mikasa!
Igor Matovič tvrdo zaútočil na Jána Mikasa. Neuveriteľné, ale na sociálnej sieti zverejnil príspevok, v ktorom píše o ako z hĺbky duše nemá rád tupú propagandu, ktorá úspech stavia na predpoklade, že publikum je hlúpe. "Bohužiaľ, takúto... Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Pravidlá sa menia na základe svojvôle

"Otázka je, či a dokedy to budeme akceptovať. A teda či si to vôbec všimneme. A keď si to všimneme, tak či budeme mať silu verejne to aj prehlásiť a stáť si za svojim názorom bez strachu z ukameňovania," upozorňuje Valachová a do pozornosti dáva článok v Trende.

Valachová na základe prečítaného tvrdí, že naša krajina sa začne akousi hrou štátu nenápadne opäť sfarbovať, ak kompetentní neopravia COVID automat. Opiera sa pritom o text z článku zverejnenom v Trende, ktorý okrem iného upozorňuje aj na to, že COVID automat prevzal zo starého automatu prísne hranice a ešte ich aj sprísnil.

Nič sa nedeje, pokračuje Valachová sarkasticky. Iba boj medzi očkovanými a neočkovanými. A zle nastavené pravidlá a ich prehodnocovanie siahajú niektorým na živobytie.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/18/data-bez-patosu-varovali-sme-ze-covid-automat-je-zle-nastaveny-desat-pripadov-za-tyzden-nemoze-posunut-okres-do-cerven
Prebieha testovanie národa, koľko vydržíme a čo urobíme

Demonštrácia podľa nej neprichádza do úvahy, pretože aj tak ju podľa nej vždy zneužijú zelené vlajky. List a petícia je podľa nej už tiež zbytočné písať. Za jediné riešenie považuje spojiť sa, aj zaočkovaní aj neočkovaní a nepozerať, že kto hovorí, ale čo hovorí.

Podľa Valachovej je škandál, že aj keď máme stabilne nízke čísla s malým rastom, aj tak letíme raketovou rýchlosťou do červenej alebo nedajbože do fialovej farby.
COVID automat nemôže byť omaľovánka

Bez otvorenej komunikácie sa podľa Valachovej nikam nedostaneme. "Je mi jasné, že väčšina je už unavená. Už tie správy ani nesledujeme poriadne. Ale chcem povedať, že prichádza školský rok. Viete si predstaviť, že kvôli zle nastaveným pravidlám a prepočtom nepôjdu deti do školy? A budú doma? A to sa stane veľmi ľahko a rýchlo. Je to zrejmé už teraz. A nebude vám vadiť, že deti budú doma nie kvôli ohrozeniu na živote, ale kvôli tomu, že úradníci niečo zle zrátajú?" Pýta sa Valachová a dodáva, že keď neprecitneme, doplatíme na to všetci.

Článok s názvom "Ohnuté a zmanipulované čísla nás ničia. A úradníci, ktorí to majú na svedomí, si hladkajú svoje bruchá," je v plnom znení v magazíne 40plus, ktorý si môžete prečítať tu.


Peklo na jeseň bude na Slovensku iba kvôli výhodám pre zaočkovaných, ktoré sú falošné
"Prosím a vyzývam k vzájomnému pochopeniu a rozlišovaniu medzi skutočným a falošným. Inteligentní ľudia by sa mali spájať. Bez ohľadu na očkovanie a záujmy politikov, ktoré tu, priznajme si, sú. A sú kolosálnych rozmerov. A tiež... Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová