Čaputová sa narodila v 1973, napriek tomu si pamätá rok 1968 z rozprávania svojich rodičov!
21 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si dnes pripomenula 21. august 1968, keď sem prišli vojská Varšavskej zmluvy. Túto skutočnosť oznámila na svojom Facebooku.


„Na ráno 21. augusta 1968 nikdy nezabudneme," dušuje sa prezidentka v statuse. Zuzana Čaputová si robila pravdepodobne sociologický prieskum medzi obyvateľstvom, lebo deklaruje, že ľudia majú živé spomienky na hukot motorov. Ona si pamätá na to všetko z rozprávania svojich rodičov. Logicky, veď vtedy ešte nebola na svete.

Zároveň si podľa nej stovky rodín spomínajú na tragédie, keď sovietsky vojaci zabíjali v roku 1968.  A označila to za generačnú traumu. Z tej generačnej traumy sa narodilo veľa takzvaných "Husákových detí". Podľa nej sa falšuje história a vpád vojsk bol nepriateľským aktom.
Čo si myslia o tejto generačnej traume občania...

Pani Aniela Maria Vančo napísala pod jej status komentár: „Veď vtedy nežila, ale musí sa vyjadriť. Zase len s jediným cieľom polarizovať spoločnosť." Pridala k tomu niekoľko nazlostených emotikonov. Ďalšia užívateľka Facebooku Elena Liptakova si myslí: K tomu len toľko. Určite na vás nezabudneme za dva roky sa zničilo všetko dobré, čo sme tu mali."

Milan Mikovič si myslí: „Keby nebolo vstupu vojsk Varšavskej zmluvy, tak tento bordel, čo tu je teraz, by tu bol už v 68!" Pani Viera Zelmanova zhrnula svoj názor do holej vety: „Ty hlupaňa." Pridala aj niekoľko grcajúcich emotikonov.

Známy  influencer Ľuboš Hrica napísal do komentárov: „Tak, tak. Otrasné to bolo. Treba si to pripomínať každé ráno, keď sa zobudíme a po večeri, keď ideme spať, pretože teraz by sme už nežili. Vďaka vám, pani, že nám to pripomíname. Budem plakať s vami. Bohu vďaka!"