Budíček, Igor! Dobré ráno, Edo! Žiadna choroba nie je fér ani denne počúvať len o jednej, tvrdí Uhrík
21 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Peniazmi, ktoré Matovič venuje jednému víťazovi očkovacej lotérie, by mohol zachrániť desiatky onkologických pacientov vrátane detí. To si uvedomujú aj poslanci Národnej rady SR Milan Uhrík a jeho niekdajší straník z ĽSNS Eduard Kočiš. Druhý menovaný sa v príspevku na Facebooku pýta, prečo máme denne počúvať len o jednej.

"Žiadna choroba nie je fér a je jedno, či sa dotýka nás alebo našich blízkych. No nie je fér dennodenne mať správy len o jednej," zdôraznil Kočiš v príspevku zdieľanom poslancom Uhríkom. Následne poukázali na množstvo rizikovejších chorôb, ktoré trápia ľudí, avšak od príchodu pandémie zostali akosi "nepovšimnuté".



"Čo keby sa napísalo aj to, že dnes bolo diagnostikovaných 95 nových prípadov rakoviny, za minulý rok to bolo 35 000. Čo keby sa napísalo, že dnes zomrelo 37 ľudí na rakovinu, za minulý rok to bolo 13 500. Toto by bolo fér, pretože nie len jedna choroba si zaslúži pozornosť," zdôraznil Kočiš. "Budíček, Igor, dobré ráno, Edo, všetci členovia vlády už sa konečne zobuďte," uzatvára smerom k najvyšším vládnym činiteľom.

Ani po týždni nie je Zuzana bližšie k peniazom: Nemá nárok na vyplatenie výhry, tvrdí právnik
21 | 08 | 2021 | Tibor Sipos