Viac ako 23 000 lekárov v Nemecku už nechce očkovať proti COVID-19
20 | 08 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Lekári zazmluvnení zdravotnými poisťovňami, ale aj súkromní sa čoraz viac „sťahujú“ z očkovania proti koronavírusu. Vyplýva to z údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI), ktoré priniesol denník Welt am Sonntag, píše epochtimes.de.


V týždni od 2. do 8. augusta očkovalo proti koronavírusu v Nemecku len 29 300 lekárov. Je to výrazne menej, ako sa pôvodne podieľalo na začiatku očkovacej kampane.
Menej očkujúcich lekárov, menej objednaných vakcín pre ambulancie

Od spustenia očkovania podávalo vakcíny proti COVID-19 viac ako 52 600 ordinácií praktických lekárov. Podľa údajov Spolkovej asociácie lekárov zazmluvnených zdravotnými poisťovňami (KBV) od júna klesá aj počet objednávok vakcín pre ordinácie. Podľa asociácie 27. júla bola požiadavka len na 1,3 milióna. Je to menej ako na začiatku očkovacej kampane v apríli. Vtedy bolo objednaných 1,5 milióna dávok.

Ceny, zodpovednosť, kvalita: To všetko malo zostať utajené v zmluve medzi konzorciom Pfizer/Biontech a EÚ (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľa ordinácií už prestalo očkovať

Na druhej strane Andreas Gassen, predseda Spolkovej asociácie lekárov zazmluvnených zdravotnými poisťovňami, zatiaľ odmietol potvrdiť, že veľký počet ordinácií praktických lekárov už s očkovaním prestalo. Faktom však zostáva, že počet očkovaní klesá. Gassen len poznamenal: "Musíme brať tiež do úvahy, že medzičasom je už našťastie čoraz viac ľudí plne zaočkovaných.“
Pracuje sa na menšom balení vakcín

Podľa Gassena by mali výrobcovia vakcín dbať o to, aby dávky nezostali nepoužité a nemuseli sa likvidovať. Dôležité je, aby výrobcovia ponúkali čo najskôr jednotlivé dávky aj v menších baleniach. Najväčší producenti sa tomu už venujú. „Pracujeme na menších baleniach a približne o šesť mesiacov ich budeme môcť poskytnúť,“ povedala pre Welt am Sonntag hovorkyňa spoločnosti Biontech so sídlom v Mainzi.

Spoločnosť AstraZeneca tiež uviedla, že možno bude potrebné "časom ponúknuť iné prezentácie vakcín".

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Tajná zmluva Pfizer/EÚ – o miliardy predražené vakcíny, zodpovednosť na pleciach štátov únie, účinok vakcín nejasný
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zatváranie veľkokapacitných očkovacích centier

V rovnakom čase, v akom lekári odstupujú od očkovania, spolkové krajiny v Nemecku plánujú ukončiť vakcinovanie v očkovacích centrách. Jedenásť zo 16 kompetentných krajinských ministerstiev pre Welt am Sonntag uviedlo, že najneskôr do 30. septembra úplne alebo z veľkej časti zatvoria veľké očkovacie centrá.

Spolkové krajiny Bavorsko a Šlezvicko-Holštajnsko chcú však aj naďalej udržiavať veľké očkovacie centrá, ale s nižšou kapacitou, respektíve len v pohotovostnom režime, dodáva na záver epochtimes.de.

Pouličné blokády v Bratislave očami nemeckej tlače
Odpor proti sprísneniu protipandemických opatrení v Európe sa stupňuje. V slovenskom hlavnom meste Bratislave sa vo štvrtok do centra mesta nahrnuli stovky ľudí, ktorí protestovali proti zavedeniu očkovacieho pasu a zo zákona povinnému testovaniu... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová