Michelko: Dlhé roky sme volili menšie zlo, až sme si zvolili to najväčšie zlo
19 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Dlhé roky sme volili menšie zlo, až sme si zvolili to najväčšie zlo," hovorí Roman Michelko v online relácii Dialógy, ZVTV, ktorý je zverejnený na stránke youtube. V rozhovore sa politológ Roman Michelko dotkol viacerých tém. Medzi inými opakovane aj vojny policajtov. Odpovedá aj na otázky, či sa v krátkej dobe urobí prietrž mafiánskym, "stalinistickým" metódam a či sa podarí zastaviť časť vyšetrovateľov a Lipšica, ktorí zneužívajú právo.


V úvode relácie sa Roman Michelko dotýka témy očkovania. Sarkasticky hovorí o lotérii ako o ďalšom geniálnym nápade Igora Matoviča, ktorý podľa neho iné, ako geniálne nápady ani nemá. Poukazuje v súvislosti s financiami minutými na lotériu na to, že na univerzálny odškodňovací zákon peniaze nie sú, lebo Sulík. A pritom niektoré ťažko postihnuté sektory, ako je napríklad gastrosektor čakali na univerzálny odškodňovací zákon ako na zmilovanie. Najväčší problém je podľa Michelka ale to, že pomôcť sa mohlo viac, nebyť Matovičovej absolútnej ješitnosti a pomstychtivosti, lebo SaS nehlasovala. "A Matovič dostal presne to, čo chce a aj tak sa malicherný a chorý človek mstí," hovorí Michelka.

"Dlhé roky sme volili menšie zlo, až sme si zvolili to najväčšie zlo. Tak teraz máme šancu si to najväčšie zlo prežiť. A verím, že sa Slováci na svojich chybách poučia," končí rozhovor v prvom bloku, v ktorom sa venoval téme očkovacia lotéria.

Draxler o záchranárovi, ktorý v službe nedvíhal telefón: Ak poctivo makáte, tak v Igorovej krajine máte smolu
Očkovacia lotéria sa javí ako národná fraška, fiasko. Pani Zuzana z Prešova nevyhrala 400-tisíc eur, lebo ju nikto nevaroval, že RTVS musí pozerať len cez TV. Aj záchranár Jakub má zrejme hlavu v smútku. Ten prišiel o 200-tisíc len preto, že... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Vojna policajtov

Podľa Michelka najzásadnejšia vec bola tá, čo urobil Policajný prezident Kovařik. Zasiahol do rozbehnutej veci a povedal, že je všetko v poriadku. "Ale za ten čas uprchli dvaja mega podvodníci, zo skupiny takáčovcov, mafiáni, ktorí sú navyše krivo vypovedajúci na objednávku vyšetrovateľov," vysvetľuje politológ.
"Takáčovci" sú kľúčoví ľudia, po ktorých išla inšpekcia a SIS

Kovařík podľa Michelka do akcie zasiahol z dovolenky v Chorvátsku. "Túto informáciu potvrdili, neskôr ju ale dementovali na priamy zásah Mikulca," hovorí. Michelko tvrdí, že išlo o zmarenie akcie na zachytenie podvodníkov, ktorí keby boli o väzbe a začali by spievať, tak pozícia udržateľnosti Lipšica by bola nulová. "Jednoducho, keby boli poriadne zmáčknutí, odkryli by všetky tie hrôzy, ktoré odhalila akcia Turecký vrch, kde sa povedalo, akým spôsobom sa manipulujú svedkovia, výpovede. Toto sú kľúčoví ľudia, po ktorých išla inšpekcia a SIS. Títo ľudia mali byť poriadne vyšetrení. A systém, akým sa usvedčujú bývalí nominanti vlády by sa rozsypal. To, čo urobil Kovařík, je hrubé zneužitie právomoci a napomáhanie zločincom. Polícia napomáha zločincom," vysvetľuje ďalej.

Smer kritizuje, že Mikulec sa mal stretávať s Matejom Z., chce ho opäť odvolávať
Fico nebude čakať s odvolávaním Mikulca do septembra Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | TASR

Každému je všetko odpustené, ak bude správne vypovedať

Remeta, krajský prokurátor začal podľa Michelka stíhať Kovařika práve v týchto dvoch veciach. Hovorí aj tom, že dokonca mali zobrať aj Lipšica, o čom boli informovaní aj novinári. K tomu nakoniec nedošlo, na poslednú chvíľu ktosi podľa neho zatiahol ručnú brzdu. Žilinka sa kvôli tomu verejne vyhrážal Lipšicovi disciplinárnym konaním. Michelko ďalej poukazuje aj na ďalšiu dôležitú vec, ktorá sa týka Lipšica. "Treba si uvedomiť, že absolútna väčšina kajúcnikov sú jeho klienti, ako advokáta, čiže platí podľa neho model, vy budete spievať a my vám dáme nejakú smiešnu podmienku. "Každému je všetko odpustené, ak bude správne vypovedať," hovorí politológ, čo je podľa neho v právnom štáte neprípustné. A predpovedá, že toto ich dobehne.

Boj za spravodlivosť áno, ale bez zneužívania kompetencií
Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva naďalej vo väzbe. Napriek novým dôkazom, ktoré hovoria o jeho nevine. Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová

Špeciálny prokurátor začína liezť na nervy každému

Boris Kollár má podľa Michelka obrovský záujem na tom, aby sa to celé stoplo. V rozhovore politológ poukazuje na ochladenie vzťahov v rámci koalície. A otvorene hovorí o tom, že Špeciálny prokurátor začína liezť na nervy každému. Vyjadrenia na adresu Mikulca sú v rámci koalície už veľmi silné. Pripomína, že Lipšic bol zvolený v parlamente a nedá sa ho odvolať. Generálny prokurátor mu môže vziať nejaké prípady, ale nemôže ho úplne eliminovať.

"Lipšic nitky poťahuje veľmi výrazne a vážne. Človek, ktorý je pod dohľadom probačného úradníka je Špeciálny prokurátor. Jeho koniec môže nastať vtedy, keď stúpi na otlak niekomu okolo Matoviča. Čo ale neurobí. Ide na hranu a je možné, že narazí. Žilinka chce nezákonnosti eliminovať, Lipšic ide nad svoje sily, ale celá koalícia za ním nestojí," tvrdí Michalko.

Keď je hrdina za mrežami a lotri na slobode (Eduard Chmelár)
Komentár Eduarda Chmelára (Facebook/status) Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Gabriel Matta

Mikulec je nonsens

Mikulec je podľa Michalka neskutočne skorumpovaný človek. V rozhovore pripomína 100 tisíc eur, o ktorých hovoril Imrecze, ešte ako slobodný človek šéfovi NAKA. A aj zápis plukovníka z jeho úradu, šéfa ekonomiky, že Mikulec žiadal 15 percent za nejakú inštaláciu v Trenčíne. Hovorí o hodinkách za 40 tisíc, ktoré by mali byť podľa Mikulca nie originálne. A dodáva, že keby mal Matovič trošku súdnosti, tak stiahne najskorumpovanejšieho človeka z postu ministra vnútra, pretože ten bude stále dehonestovaný.

V závere pripomína demonštrácie na ktorých nie je veľa ľudí a Mikulcovu a Matovičovu zbabelosť. "Naťahujú gumu, ktorá raz praskne a dostanú monokel. Riskujú, napätie sa stupňuje a proti nám sú zbabelci, ktorí si myslia, že ešte niekoho presvedčia. Mňa už v politike hocičo neprekvapí. Začínajú sa črtať niektoré trendy. Matovič bude chcieť pri rozpočte znemožniť Sulíka, otázka je, či mu to Sulík dovolí, čo je predzvesťou ďalšej krízy. A ďalší lockdown môže byť o páde vlády, respektíve jej rozklade," predpovedá politológ Roman Michelko.

Harabin sa vyjadril k „svedkovi z povolania“ Tigrovi, k Lipšicovi a nekonajúcemu Žilinkovi
V relácii Infovojny sa Štefan Harabin vyjadril k viacerým kauzám súčasnosti. Upozornil na protiprávny postup po zatknutí svedka Tigra. Ten mal byť okamžite predvedený pred sudcu. Namiesto toho opäť vstúpil do konania Lipšic a ohol právo. Reakcia... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Petra Demková