Amerika je v dezolátnom stave. A teraz ich ešte vymlátia kočovníci z Afganistanu, smeje sa na USA Blaha
19 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Poslanec Ľuboš Blaha sa popod fúzy smeje na tom, ako dopadli Američania v Afganistane. Tí odchodom z tejto zaostalej a prevažne hornatej krajiny de facto priznali svoju prehru, lebo Taliban sa im poraziť a zničiť nepodarilo.


Zvykne sa vravieť, že Lenin je a bude večne živý, ale to isté sa dá povedať aj o Talibane. Ani dvadsať rokov nestačilo vojskám USA a NATO na to, aby ho zničili a navždy tak od neho oslobodili afgánsky ľud. Aj preto si z nich robí v statuse Ľuboš Blaha srandu, ktorú nasmeroval aj prisluhovačom Američanov na Slovensku. A tých je veru teraz vo vláde viac ako dosť.
USA sú upadajúca degenerovaná veľmoc, ktorá sa rúti na smetisko dejín

„Spojené štáty americké sú celému svetu na smiech. Po Afganistane ich už nikto nemôže brať vážne,“ smeje sa Ľuboš Blaha z neúspechu USA a zároveň sa prikláňa k českému prezidentovi Milošovi Zemanovi, ktorý položil zásadnú otázku - aký ešte zmysel má vôbec NATO? „V dejinách sa to deje bežne. Jedna mocnosť upadá, iné nastupujú.

Stalo sa to Rímskej ríši, stalo sa to Portugalsku, Španielsku, Francúzsku aj Británii. Dnes sa to deje USA. Tým, že žijeme v televíznej dobe, vidí to celý svet v priamom prenose a chytá sa pred telkami za brucho. Ten pohľad, ako najmodernejšia armáda sveta zbabelo prchá pred bradatými ujcami s kalašnikovmi na koňoch, na ten sa v učebniciach dejepisu bude ešte dlho spomínať,“ píše posmešne podpredseda Smeru-SD.

Blaha: Ak by chceli USA bombardovať každého, kto porušuje ľudské práva, museli by začať Washingtonom
Američania odchádzajú z Afganistanu a stalo sa presne to, čo sa očakávalo. Vrátil sa Taliban a všetko zlé, čo s ním bolo spájané. Ľudia utekajú a hľadajú útočisko, kde sa len dá. Nájdu ho opäť v Európe, ktorá už nie raz otvorila svoju náruč? Tak o... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Všetci americkí mopslíkovia po celom svete teraz zúfalo kňučia. A zúrivo vrčia na každého, kto sa smeje z ich potupeného pána. Dnes už aj malé deti vidia, že USA sú upadajúca degenerovaná veľmoc, ktorá sa konským tempom rúti na smetisko dejín. Krajina v rozklade, obrovské sociálne rozdiely, spoločnosť dva milimetre od občianskej vojny,“ konštatuje smerák a dodáva, že mieru chudoby majú na úrovni Botswany a Namíbie, ktoré sú jednou z najbohatších krajín sveta.

„Getá, zločiny, oligarchia, nerovnosť. Tá krajina je v dezolátnom stave. A teraz ich ešte vymlátia kočovníci z Afganistanu. To je ešte väčší trapas než pred 50 rokmi vo Vietname - Vietkong mal predsa len podporu Číny či Sovietskeho zväzu, kým Taliban bol kompletne izolovaný,“ smeje sa z neúspechu Američanov Blaha.

Afganistan nebude riadený demokraticky, ale islamským právom šária, vyhlásil Taliban
V Afganistane nebude demokratická vláda. Krajinu bude spravovať vládna rada a súčasný vodca Talibanu Hajbatulláh Áchúndzáda bude stáť na čele vedenia krajiny. V stredu to pre agentúru Reuters uviedol vysokopostavený člen hnutia Taliban Vahídulláh... Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Éra Ameriky je definitívne preč, dopredu sa derie Čína a Rusko

„Pár dní po tom, čo z Afghanistanu odišli americkí vojaci sa krajiny zmocnil Taliban. Len si predstavte, čo nastane v Iraku, odkiaľ sú Američania takisto na odchode,“ upozorňuje podpredseda Smeru-SD a dodáva, že Američania v skutočnosti rozmlátili dve funkčné krajiny, ktoré sa nám nemuseli páčiť - ale neumierali tam ľudia v státisícoch. „A potom tam došli americké stíhačky, rozmlátili to tam a zomrelo kvôli nim vyše milióna ľudí.

A výsledok je, že džihádizmus je ešte silnejší než predtým,“ konštatuje Blaha, ktorý predpovedá, že americký prezident Joe Biden chce presunúť americkú armádu z Blízkeho východu, aby ju mohol vo väčšej sile nasadiť tam, kde Amerike vyrástla najväčšia konkurencia - vo východnej Ázii. „Amerika sa dnes najviac bojí Číny,“ konštatuje Blaha, podľa ktorého je éra Ameriky definitívne preč a dopredu sa derie Čína a Rusko. Amerika už nemá čo ponúknuť.



„Kopú do Ruska, kopú do Číny, kopú do Kuby, kopú do Venezuely, v skutočnosti žiadna z týchto krajín nikomu neubližuje - zato Amerika áno. Desaťročia vedie vojny v mene ľudských práv a výsledkom sú akurát tak spustošené krajiny a milióny mŕtvych,“ srší Blaha hnev smerom k USA, ktorú podľa neho sú v skutočnosti darebácky štát.

„Nenechajme servilných Korčokov a Naďov, aby nás stiahli spolu s nimi. Idú dolu. My musíme ísť vlastnou cestou - cestou národných záujmov, rešpektu k iným, cestou priateľstva a mieru. Dosť bolo amerických vojen. Dosť bolo rusofóbie. Dosť bolo vojnového štvania,“ píše v samom závere Ľuboš Blaha a smerom k USA ešte dodáva: „Bye-bye, Yankee. Go home“

Trump: "Také poníženie! Odchod z Afganistanu je pre USA bezkonkurenčná hanba"
18 | 08 | 2021 | Diana Zaťková