Nord stream 2 nám ohrozuje niekoľkomiliardový príjem. Fico vyzýva našu diplomaciu, aby nespala
18 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Niekoľkonásobný expremiér Fico sa obul do slovenskej diplomacie. Vadí mu jej letargia k otázke možného zníženia objemu plynu distribuovaného cez naše územie kvôli Nord streamu2. Skritizoval ju na tlačovej besede, ktorú zverejnili na Facebooku


Spojené štáty americké boli odporcami výstavby plynovodu Nord stream 2. Medzitým sa však USA a Nemecko dohodli na jeho výstavbe. Slovensko, ako štát, zarába na tranzite plynu obrovské peniaze. Štát je 51 percentný vlastník SPP, teda aj plynovodu, cez ktorý tečie plyn.
Haló vláda Slovenskej republiky

Fico sa pýta, aké opatrenia spravila naša vláda, aby bol zabezpečený tok plynu aj cez naše územie. "Hovoríme o miliardových príjmoch, ktoré sú reálne ohrozené," rozhorčuje sa šéf Smeru.

„Čo keď nám povedia, že cez náš plynovod pôjde len plyn, ktorý my potrebujeme pre domácu spotrebu?" pýta sa expremiér. Podľa neho to môže byť maximálne tak 7 miliárd metrov kubických plynu, "...,ale my sa bavíme o desiatkach až stovkách miliárd metrov kubických plynu. Čo je kapacita tohto plynovodu," zdôvodňuje Fico vážnosť situácie.

„Vláda SR samozrejme rieši lotériu," kontruje šéf poslaneckého klubu Smeru. Haló, čo robíte? Aké je oficiálne stanovisko? Čo urobilo ministerstvo zahraničných vecí? Čo urobilo ministerstvo hospodárstva?.." rozhorčuje sa expremiér.

Fico: Elektrina môže ísť hore o 15 až 20 percent! Keď zdražie energia, zdražie všetko
Predseda Smeru Róbert Fico avizoval nevídané zdražovanie elektriny. Slovenské domácnosti čaká extrémne uťahovanie opaskov. Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik